Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 29

Vyriausybė pritarė, kad garsusis nutarimas dėl kurortinių zonų būtų atšauktas

Vyriausybė pasitarime trečiadienį iš esmės pritarė, kad būtų atšauktas teisėsaugos dėmesio sulaukęs Vyriausybės nutarimas, kuriuo panaikintos kurortų apsaugos zonos.
Vijūnėlės dvaras Druskininkuose
Vijūnėlės dvaras Druskininkuose / Monikos Sadauskaitės nuotr.

Dėl to iki galo turi būti apsispręsta pirmadienį Vyriausybės posėdyje pirmadienį.

„Šį pasitarimo klausimą Aplinkos ministerija dar turės koreguoti pagal mūsų Vyriausybės teisininkų išvadas“, – BNS pranešė premjero Algirdo Butkevičiaus atstovė spaudai Evelina Butkutė – Lazdauskienė.

„Tai reiškia, kad su tuo mes procedūriškai panaikinome patį nutarimą, bet tai nereiškia, kad sugrįžta kurortinės zonos“, – pridūrė ji.

Pasak ministro pirmininko atstovės Aplinkos ministerija taip pat įpareigota parengti įstatymų projektus dėl ūkinės veiklos ribojimų, nes, pasak Konstitucinio teismo, jie turi būti reglamentuoti būtent įstatymais.

Nutarimas dėl kurortinių zonų panaikinimo atšaukiamas „siekiant pašalinti abejones dėl Vyriausybės sprendimo teisingumo ir teisėkūros procesų teisėtumo“, rašoma Aplinkos ministerijos raštuose.

Pernai rudenį Vyriausybė iš savo nutarimo išbraukė visą skyrių, kuris reglamentavo kurortų apsaugos zonas. Teisėsauga buvo buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą, įtardama neteisėtą poveikį naikinant šį teisės aktą. Tyrimą nutraukus ir paviešinus jame figūravusių politikų ir Vyriausybės narių pokalbių išklotines, paaiškėjo, kad kurortinių zonų panaikinimo siekė Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas. Dėl to jis ne kartą skambino Kęstučiui Trečiokui, Vyriausybės kancleriui Alminui Mačiuliui ir kitiems pareigūnams.

Tuo metu teisme vyko viešojo intereso gynimo procesas dėl Druskininkų centre ant Vijūnėlės tvenkinio kranto statomo prabangaus gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės dvaru. Druskininkų savivaldybė šioms statyboms buvo davusi reikiamus leidimus, o prokuratūra siekė jas pripažinti neteisėtomis. To ji siekia ir dabar apeliacine tvarka.

Druskininkų meras yra pripažinęs, kad Vyriausybės nutarimo dalies dėl kurortų apsaugos zonų panaikinimo bus naudingas teismo procese.

Konstitucinis Teismas yra priėmęs prezidentės Dalios Grybauskaitės kreipimąsi išnagrinėti, ar nutarimas panaikinti kurortines zonas neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius