Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2011 metais Lietuvos pasienyje sulaikyti 193 vogti automobiliai

Teigiama, jog per trejus metus pasieniečių sulaikomų vogtų mašinų padaugėjo dukart, jas varinėja ne tik lietuviai ir baltarusiai.
Sulaikytas automobilis
Sulaikytas automobilis / Tauragės policijos nuotr.

Pernai pasieniečiai sulaikė maždaug ketvirtadaliu daugiau vogtų automobilių nei 2010 m.

Palyginti su 2009 m. pernai Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų tokių sulaikytų mašinų skaičius išaugo dukart.

2011 m. Lietuvos pasienyje buvo sulaikyti 193 automobiliai, kurie, įtariama, yra vogti.

2010 m. pasieniečiai sulaikė 155, o 2009 m. – 99 vogtas mašinas.

Daugiausiai jų praėjusiais metais sulaikyta, kai vairuotojai vyko per Lietuvos sieną su Baltarusija – 103.

Nemažai tarp jų buvo Baltarusijos piliečių, kurie pirmąjį praėjusių metų pusmetį dėl numatomų muitų pasikeitimų savo šalyje Lietuvoje pirkdavo ypač daug naudotų automobilių.

2011-aisiais 53 vogtas mašinas sulaikė sieną su Lenkija kontroliuojantys VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai. Tai daugiausiai Vakarų Europos šalyse, ypač Vokietijoje, vogti apynauji ar nauji automobiliai. Dažnai jų pervarytojai Lietuvos piliečiai, pasienyje su Lenkija stabdomi VSAT pareigūnų, bet kokia kaina stengiasi pasprukti ir išsaugoti brangų vogtą turtą.

Kiek tokių mašinų pasiekia Lietuvą per Lenkiją, galima tik numanyti, nes pasieniečiai patikrina vos 1 proc. per šią Šengeno vidaus sieną važiuojančių automobilių.

Pagal pilietybę iš visų asmenų, 2011 m. sulaikytų vairuojant vogtas mašinas, daugiausiai buvo Lietuvos (91), Baltarusijos (55) ir Rusijos (16) piliečių. Taip pat VSAT pareigūnai sulaikė 5 ukrainiečius, po 2 italus, kazachus, kirgizus, prancūzus, rumunus ir vokiečius bei po vieną Didžiosios Britanijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Švedijos, Turkijos ir Uzbekistano piliečius.

Dar 6 vairuotojų pilietybė sulaikymo metu nebuvo žinoma, pasakojama VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius