Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2015 metų bėgliu tapęs Igoris Molotkovas teisme atskleidė, kaip paspruko nuo šimtų pareigūnų

Antradienį Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti kelis šimtus policijos pareigūnų ant kojų sukėlusio Igorio Molotkovo bylą, kurioje jis kaltinamas ginklo pagrobimu ir grasinimu nušauti policijos pareigūnus. I.Molotkovo pabėgimas vos neišvertė iš posto vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio, kuris jau buvo atsistatydinęs, bet įkalbėtas premjero liko dirbti.

Antradienį 14 val. turėjo prasidėti I.Molotkovo teismas dėl neteisėto disponavimo ginklu, ginklo pagrobimo ir grasinimo policijos tarnautojui, tačiau į Vilniaus apygardos teismą jis buvo atvesdintas 40 minučių vėliau. 

I.Molotkovas buvo neatpažįstamas – tvarkingai apsirengęs, nusikirpęs ir geros nuotaikos. Po pabėgimo buvo platinamos jo nuotraukos, kuriose jis buvo pamušta akimi, o sugautas I.Molotkovas taip pat atrodė ne ką geriau. Vyras iki sulaikymo nuolat vartojo narkotikus.

15min.lt nuotr./Namas, kuriame gyveno ir slėpėsi iš areštinės pabėgęs Igoris Molotkovas
15min.lt nuotr./Namas, kuriame gyveno ir slėpėsi iš areštinės pabėgęs Igoris Molotkovas

I.Molotkovas suprato jam skirtus kaltinimus dėl neteisėtai pagrobto ir gabento šaunamojo ginklo, kurį panaudojo kaip psichinę prievartą prieš pareigūnus.

2015 m. lapkričio 19 d. vakarą pagrasinęs policininkams ginklu I.Molotkovas, nors buvo surakintas antrankiais, iššoko iš policijos automobilio, peršoko sostinės 6-ojo policijos komisariato Laisvės gatvėje tvorą ir dingo. Bėglio puolė ieškoti keli šimtai pareigūnų.

Buvo stabdomas eismas, virš miesto skraidė sraigtasparnis, didžiulės policijos pajėgos naršė miestą, bet nieko nerado. I.Molotkovas ramiai grįžo namo viešuoju transportu ir buvo sulaikytas tik po 5 valandų, kai apie jo grįžimą policijai pranešė kaimynai. Pasaloje prie namo budėję pareigūnai nepastebėjo, kaip bėglys grįžo.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Igoris Molotkovas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Igoris Molotkovas kitą dieną po pabėgimo ir sulaikymo.

Policininkai išsigando neužtaisyto ginklo 

Kaltinamasis I.Molotkovas 2015 m. lapkričio 19 dieną dviejų Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnų – patyrusio patrulio ir jaunos policininkės – buvo pristatytas į polikliniką pasidaryti rentgeno tyrimą, nes buvo susižalojęs dešinį šoną, tačiau iš gydytojų išgirdo, kad jokio pavojaus gyvybei nėra. 

„Tačiau policijos pareigūnai sakė, kad reikia užvažiuoti į 6-ąjį policijos komisariatą (Laisvės prospekte, – red. past.). Ten jie išlipo ir paliko automatą automobilio priekyje. Nežinau, kas man pasidarė, galbūt iš to pykčio, kad nepakalbėjo su daktaru, pasiėmiau tą ginklą, bet aš jo buvau neužtaisęs, tik pasakiau policininkei „sėsk į mašiną“, jeigu ji būtų įsėdus į mašiną, būtume nuvažiavę, tačiau kai ji neįsėdo, man nieko kito neliko, tik bėgti“, – teismo salėje sakė I.Molotkovas.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Igoris Molotkovas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Igoris Molotkovas teismo salėje.

Jo advokatė pasidomėjo, ar I. Molotkovas turėjo galimybę užtaisyti ginklą surakintomis rankomis. Kaltinamajam atsakius neigiamai, gynėja paklausė: „Tai policijos pareigūnai išsigando neužtaisyto ginklo?“ Jos klausimas liko neatsakytas.

Teisėja I.Molotkovo paklausė, kodėl bėgant toliau nuo Vilniaus apskrities 6-ojo policijos komisariato jam prireikė ginklo. 

„Būčiau grąžinęs tą ginklą ryte ir pats prisistatęs į komisariatą, aš tik norėjau nueiti namo susirinkti daiktus, nes kiekvienąkart, kai mane suimdavo, prašydavau, kad leistų susirinkti daiktus, bet jie niekada man to neleisdavo“, – teisėjai aiškinosi garsusis bėglys.

Tik peršokęs tvorą I.Molotkovas susirado plastmasinio butelio kamštelį, kurio plastmasine atplaiša ir išsilaisvino nuo priekyje surakintų antrankių.

Savo ruožtu prokurorė susidomėjo, kodėl I.Molotkovas neatsikratė ginklo peršokęs tvorą, pavyzdžiui, kodėl jo nenumetė į krūmus. „Buvo daug žmonių, todėl jį paslėpiau ir nenorėjau, kad kas nors jį rastų, nes po to bus dar daugiau problemų“, – sakė I.Molotkovas.​ 

Atsirakinti antrankius išmoko internete 

I.Molotkovo gynėja greitai bėrė pikantiškiausias pabėgimo aplinkybes, tarp kurių buvo ir viena didžiųjų pabėgimo intrigų – kaip bėglys sugebėjo išsilaisvinti nuo jį kausčiusių antrankių. 

Pasak advokatės, I.Molotokovas išmoko atsirakinti atrankius žiūrėdamas instrukcinius vaizdo įrašus internete, todėl jam nekilo jokių sunkumų jų atsikratyti vos pasprukus iš policijos pareigūnų akiračio.

„Tik peršokęs tvorą I.Molotkovas susirado plastmasinio butelio kamštelį, kurio plastmasine atplaiša ir išsilaisvino nuo priekyje surakintų atrankių“, – pabėgimo aplinkybes pasakojo advokatė.

VIDEO: Prokurorės ir Igorio Molotkovo advokatės komentaras po teismo posėdžio

Gresia daugiau nei 4 metai nelaisvės

Teismui apklausus I.Molotkovą nekilo jokių abejonių dėl jo kaltės, todėl teismas nė nesivargino papildomai išklausyti liudininkų parodymų – teismo salėje jų net nebuvo. 

Prokurorė teismo už tris įvykdytus nusikaltimus prašė bendros 7 metų laisvės atėmimo bausmės, tačiau už pripažintą kaltę ir aktyvią pagalbą išaiškinant padarytus nusikaltimus siūlo I.Moltkovui bausmę sumažinti. 

„Teismo prašau Igoriui Molotkovui skirti bendrą ketverių metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę“, – baigiamojoje kalboje sakė prokurorė. 

I.Molotkovo advokatė taip pat prašė sumažinti bausmę jos ginamam bėgliui. „Nusikaltimas buvo atliktas iš susijaudinimo. Ginklais jis domėjosi nuo vaikystės, žaidė kompiuterinius žaidimus, o pareigūnų veikla buvo provokuojanti dėl jaunos pareigūnės nepatyrimo ar nemokėjimo elgtis su automatu“, – taip I.Molotkovo gynybą užbaigė advokatė, kuri džiaugėsi, kad po šio įvykio buvo atsisakyta minties policijos pareigūnams nešiotis automatinius ginklus. 

„Nieko nenorėjau nušauti“ 

Pats I.Molotkovas baigiamoje kalboje tardamas paskutinis žodžius pakartojo, kad nieko nušauti jis nenorėjo.

„Labai gailiuosi ir norėčiau atsiprašyti pareigūnų ir visų kitų, kurie nukentėjo tą vakarą, jeigu jie būtų čia. Nieko nenorėjau nušauti, o tiesiog susirinkti daiktus ir toliau atlikti bausmę“, – sakė I.Molotkovas.

Garsiojo sostinės bėglio likimas paaiškės vasario 1-ąją dieną, kuomet bus paskelbtas galutinis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius