-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Apeliacinis teismas nepasigailėjo žiauriai Kauno abiturientą nužudžiusio recidyvisto

Lietuvos apeliacinis teismas (AT) nepasigailėjo Kauno Antano Stulginskio vidurinės mokyklos abiturientą Karolį Ramašką žiauriai nužudžiusio ir pavojingu recidyvistu pripažinto 24 metų Alvydo Kanceraičio.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį AT nusprendė atmesti pernai kovo pradžioje egzekuciją 18-mečiui įvykdžiusio žudiko apeliacinį skundą, kuriuo buvo skųstas spalio pabaigoje Kauno apygardos teismo priimtas nuosprendis.

Pirmosios instancijos teismas jam buvo skyręs 20 metų laisvės atėmimo bausmę ir pripažinęs pavojingu recidyvistu.

A.Kanceraitis apeliaciniu skundu prašė sumažinti bausmę. Skunde savo prašymą žudikas motyvavo, tuo kad esą jis prisipažino padaręs nusikaltimus, gailisi dėl jų, atsiprašė nužudytojo vaikino artimųjų, turi mažametį vaiką.

Anot recidyvisto, jei AT jam paskirtų mažesnę bausmę, jis galėtų greičiau atlyginti priteistą žalą, nes jis buvo įpareigotas atlyginti 200 tūkst. litų siekiančią neturtinę žalą, bei prisidėti prie vaiko išlaikymo.

AT jaunuolio argumentus atmetė. Pasak teismo, pirmosios instancijos teismas skirdamas bausmę A.Kanceraičiui, kuris dėl nužudymo prisipažino, teisingai nustatė lengvinančias ir sunkinančias nusikaltimo aplinkybės, atsižvelgė į nusikaltimų pobūdį ir pavojingumą, todėl jam skirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė yra teisinga.

Be to, anot AT, Kauno apygardos teismas tinkamai įvertino nuteistojo asmenybę, ir aplinkybę, kad jis nuo mažens buvo tėvo seksualiai išnaudojamas.

Apeliacinės instancijos teismas pabrėžė, kad vien tik deklaratyvūs žudiko pažadai ateityje bandyti atlyginti padarytą žalą negali būti pagrindas jam sušvelninti bausmę.

AT taip pat atmetė ir nužudytojo abituriento tėvo Ričardo Ramaškos apeliacinį skundą.

R.Ramaška prašė teismo, kad jis A.Kanceraitį nuteistų laisvės atėmimu iki gyvos galvos, o egzekuciją mačiusį 14-metį, kuris esą ir paskundė A.Kanceraičiui K.Ramašką, neva tas jį skriaudžia, irgi patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl nužudymo.

Žiauri abituriento egzekucija buvo įvykdyta praėjusių metų kovo pradžioje. Pareigūnai nustatė, kad vaikinas mirė nuo daugybės sužeidimų.

Kaip teigė prokurorai, A.Kanceraičiui vaikinui sudavė ne mažiau kaip 10 smūgių kumščiais bei kojomis į galvą, juosmenį ir rankas ir ne mažiau kaip 52 smūgius peiliu į įvairias kūno vietas.

Ant K.Ramaškos kūno buvo rastos 39 durtines-pjautines žaizdos.

Vėliau žudikas peiliu nupjovė K.Ramaškos lytinį organą, kurį užkasė prie Jono Urbšio vidurinės mokyklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius