Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atleistos Kauno pedofilijos bylą tyrusios prokurorės byla atnaujinta

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) balandžio 19 d. nutartimi atnaujino administracinės bylos pagal Genovaitės Ročienės skundą Generalinei prokuratūrai dėl atleidimo iš pareigų bei iš tarnybos prokuratūroje panaikinimo, nagrinėjimą.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

G. Ročienė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydama panaikinti kaip neteisėtus Generalinės prokuratūros 2009-10-22 tarnybinio patikrinimo išvados pagrindu jai skirtą tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos Kauno miesto apylinkės prokuratūroje ir atleidimą iš tarnybos prokuratūroje. Pasak pareiškėjos, ji dirbo nepažeisdama įstatymų, griežčiausia tarnybinė nuobauda jai skirta neteisėtai, nepagrįstai, pažeidžiant procedūras. G. Ročienės manymu, tarnybinis tyrimas vyko tendencingai, tarnybinio patikrinimo išvadoje nurodyti pažeidimai nėra esminiai, teigiama pranešime spaudai.

Generalinė prokuratūra prašo teismo atmesti skundą kaip nepagrįstą. Pasak atsakovo, tarnybinė nuobauda prokurorei buvo skirta pagrįstai, atsižvelgiant į tai, kad G. Ročienė, vykdydama jai pavestą prokurorinę kontrolę, nesiėmė visų įstatyme numatytų priemonių, netinkamai kontroliavo, kaip vyksta tyrimas, nesiėmė priemonių, kad nedelsiant būtų atlikti būtiniausi veiksmai. Generalinės prokuratūros manymu, prokurorė savo veiksmais padarė žalą prokuratūros, kaip institucijos, prestižui visuomenėje, buvo pakirstas pasitikėjimais prokurorais kaip nešališkais ikiteisminio tyrimo organizatoriais ir vadovais.

Vilniaus apygardos administracinis teismas balandžio 19 dienos nutartimi iš esmės atnaujino administracinės bylos nagrinėjimą (dėl vieno iš teisėjų kolegijos narių ligos). Kitas teismo posėdis numatytas birželio 3 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius