-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atnaujinama Gintaro Kazako ir Audriaus Butkevičiaus kyšininkavimo byla

Specialiųjų tyrimų tarnyba praneša, kad atnaujinama buvusių Vilniaus miesto savivaldybės narių Gintaro Kazako ir Audriaus Butkevičiaus kyšininkavimo byla
Gintaras Kazakas ir Audrius Butkevičius
Gintaras Kazakas ir Audrius Butkevičius / 15min.lt fotomotažas

Lapkričio 20 d. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas patenkino prokuroro kasacinį skundą ir panaikino Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo bei apeliacine tvarka baudžiamąją bylą nagrinėjusio Vilniaus apygardos teismo sprendimų dalis, kuriose Audrius Butkevičius ir Gintaras Kazakas buvo išteisinti dėl kaltinimų 2008 metais papirkus Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narį Vidą Urbonavičių ir nutarė bylą perduoti iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka, rašoma STT siųstame pranešime spaudai.

Šioje Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnų tirtoje baudžiamojoje byloje Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nuosprendžiu G.Kazakas buvo pripažintas kaltu dėl to, kad 2007 m. rugsėjo 28 d. jis pasiūlė ir pažadėjo Vilniaus miesto tarybos nariui V.Urbonavičiui 10 tūkst. litų kyšį už tai, kad šis paveiktų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos ir Privatizavimo komisijos narę Birutę Galinienę, kad ji, sprendžiant Privatizavimo komisijoje klausimą dėl bendrovės „Lazdynų būstas“ akcijų pirkimo ir pardavimo sutarties projekto patvirtinimo, balsuotų už šios sutarties patvirtinimą. G.Kazakas taip pat nuteistas už tai, kad 2008 m. sausį pasiūlė, pažadėjo ir perdavė V.Urbonavičiui 10 tūkst. Lt kyšį už tai, kad šis paveiktų B.Galinienę už bendrovei „Corpomanagement“ palankų sprendimą atleidžiant ją nuo daugiau kaip 2 milijonų litų delspinigių mokėjimo.

Nors minėtoje baudžiamojoje byloje buvo surinkta duomenų, kad 2007 m. rugpjūčio mėnesio pabaigoje G.Kazakas ir A.Butkevičius siekė, kad V.Urbonavičius per slaptą balsavimą dėl bendrovės „Vilniaus pramogų parkas“ vykdymo priežiūros komisijos pirmininko skyrimo palaikytų tam tikrą kandidatūrą ir už tai V.Urbonavičiui perdavė 5000 litų, t.y. papirko valstybės tarnautoją, pastarieji buvo išteisinti.

Taip pat G.Kazakas buvo išteisintas dėl kaltinimų 2008 m. kovo mėnesį pasiūlius V.Urbonavičiui  150 tūkst. litų kyšį ir perdavus kyšio dalį – 50 tūkst. litų už pastarojo perėjimą į jo vadovaujamą frakciją Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius