-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Byla dėl elektromagnetinių lifto stabdžių ričių vagysčių perduota teismui

2010 m. spalio–lapkričio mėnesiais Vilniuje ilgapirščiai masiškai vogė liftų mechanizmų stabdžių rites, kuriose yra vario.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Vilnius

Daugiausia vagysčių įvykdyta senos statybos namuose – Karoliniškių, Viršuliškių, Lazdynų, Žirmūnų, Verkių ir Šeškinės mikrorajonuose. Vagišiai  laužtuvu ar metalui kirpti skirtomis žirklėmis sugadinę spynas, nes jos gana primityvios, įsilaužia į techninę lifto patalpą,  išjungia elektrą, sustabdo liftą, atsuka pora varžtų ir išima vielines rites. Vilniuje užregistruotos 87 liftų mechanizmų stabdžių ričių vagystės. Paprastai vienoje lifto ritėje būna  nuo 3 iki 5 kilogramų  vario. Tokia ritė kainuoja 800 litų. Dvi ritės – apie 1 500 litų, vario 1 kilogramo kaina – 15 litų.

Policijos pareigūnai ne kartą kreipėsi į gyventojus, ragindami būti budriems – pastebėjus, kad neveikia liftas, išgirdus triukšmą laiptinėse ar pastebėjus įtartinus asmenis besisukiojančius, ar einančius gatvėje su maišeliais (kuriuose paprastai nešasi  rites ar spec. įrankius)  nedelsiant skambinti telefonu 112. Dėka aktyvaus visuomenės dalyvavimo  ir profesionalaus policijos pareigūnų darbo buvo sulaikyti įtariamieji – V. K. (gim. 1982 m.), L. J. (gim. 1975 m.) ir R. B. (gim. 1980 m.). Sulaikytiesiems taikyta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas (nuo 2 iki 4 mėn.). Ikiteisminio tyrimo metu įtariamiesiems buvo pareikšti įtarimai dėl 93 padarytų nusikalstamų veikų (vagysčių ir turto sunaikinimo ar sugadinimo). Kovo mėnesį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmajame policijos komisariate baigti ikiteisminiai tyrimai, byla perduota Vilniaus miesto 1 apylinkės teismui. 

Policijos pareigūnai tikisi, kad ir ateityje sostinės gyventojai aktyviai padės išaiškinti nusikalstamas veikas. Tik bendromis visuomenės ir policijos pastangomis galime sukurti saugesnę aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius