Didžiojoje Britanijoje du vyrai nuteisti už šokinėjimą ant lietuvio galvos

Didžiojoje Britanijoje kalėti nuteisti du arabų kilmės vyrai, kurie būdami girti šių metų balandžio 26 d. Djusberyje, Vakarų Jorkšyro grafystėje, gatvėje žiauriai sumušė lietuvį ir grasino jį padegti.
Smurtas
Smurtas. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vyrai spardė lietuvį kojomis ir šokinėjo jam ant galvos, kol šis neteko sąmonės. Teismo posėdžio metu buvo pranešta, kad užpuolikai juokėsi, manydami užmušę lietuvį, rašo vietos laikraštis „The Yorkshire Evening Post“.

Lietuvis vienuose namuose su savo draugais gėrė svaigalus, o vėliau išėjo į parduotuvę nusipirkti daugiau gėrimų. Vėliau vyras sakė, kad atsimena tik atsibudęs ligoninėje nuo didžiulio skausmo.

Tyrimo metu nustatyta, jog vienas žmogus išgirdo prie savo namų triukšmą ir pamatė, kaip teisiamieji spardo vyrą, o vienas iš jų šokinėja gulinčiam lietuviui ant galvos. Vėliau vyrai nuėjo juokdamiesi iš savo poelgio.

Teisėjas sakė, kad 21 metų Džamilis Elahis ir 20-metis Umaras Huseinas labai nustebo sužinoję, kad jų aukai medikai nenustatė gyvybei pavojingų sužeidimų. Dž.Elaniui skirta aštuonių, o U.Huseinui keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Nusikaltėliai teismui sakė, kad sumušė lietuvį, nes nekenčia pedofilų. „Jeigu policija negali su jais susitvarkyti, aš tai padarysiu už juos“, – sakė Dž.Elahis. Jo teigimu, lietuvis jį užpuolė, o jis tik gynėsi. Tyrimo metu nustatyta, kad tokie kaltinimai visai nepagrįsti.

Stebuklas, bet sumuštas lietuvis jau kitą dieną buvo išrašytas iš ligoninės. Jam tik nubrozdinta kakta, plyšo lūpa ir buvo išmuštas vienas dantis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius