Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračių vagysčių sezonas – atidarytas

Atšilus orams gatvėse padaugėjo dviratininkų. Vagys netruko tuo pasinaudoti.
Dviratininkas
Dviratininkas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vilniaus 3-ajame policijos komisariate (PK) vien per penkias pastarąsias dienas užregistruota 12 dviračių vagysčių. Pasak PK viršininko pavaduotojo Gedimino Vidžiūno, iš tikrųjų vagysčių būta daugiau. Tačiau žmonės gana dažnai numoja ranka ir atsisako rašyti pareiškimą dėl vagystės. „Motyvų būna įvairiausių. Vieni teigia, kad patys paliko dviratį netinkamoje vietoje, kiti – kad nuostolis nedidelis. Treti nieko neaiškina, tik pasako, kad daugiau policijoje nebepasirodys“, – LŽ sakė G.Vidžiūnas.

Policininkai teigia, kad žmonės turėtų geriau saugoti savo daiktus. Dažniausiai vagiami dviračiai, palikti netinkamose vietose. Metalinį troselį, kuriuo apjuosiamas dviračio rėmas, lengva nugnybti replėmis, nes jis labai plonas. Vagis tam sugaišta vos kelias sekundes.

Padėtį sunkina ir tai, kad dviračiai beveik niekada nebūna pažymėti. Iš 12 pavogtų dviračių, kurių savininkai kreipėsi į policiją, nė vienas nebuvo pažymėtas. „Mėginsime ieškoti naudodamiesi savais metodais, kurių nenorėčiau atskleisti. Tačiau tikimybė rasti dviračius būtų didesnė, jei jie turėtų atpažinimo ženklų“, – teigė G.Vidžiūnas.

Pareigūnas sakė, kad neseniai patruliai buvo sulaikę ir į komisariatą atvedę vyrą bei moterį. Patruliams pasirodė įtartina pora, kuri ėjo gatve ir stūmėsi dviratį. Pasak G.Vidžiūno, pareigūnai patikrino visus pareiškimus, tačiau panašaus dviračio tarp pavogtųjų nerado. Gali būti, kad savininkas pareiškimo nerašė. „Jeigu dviratis būtų pažymėtas, surastume savininką. Dabar beliko grąžinti jį įtariamiesiems, nors buvo nuojauta, kad dviratis vogtas“, – apgailestavo G.Vidžiūnas. Toks atvejis – jau ne pirmas.

Policijos komisariatai turi specialius aparatus daiktams žymėti. Ant dviračio rėmo išgraviruojamas numeris, kuris užfiksuojamas policijos apskaitos žurnale. Panašiai galima pasižymėti ir mobiliuosius telefonus, kompiuterius, kitus vertingus daiktus. Ši paslauga policijoje teikiama nemokamai. Kai pavogtas daiktas yra pažymėtas, policijai daug lengviau jį surasti ir grąžinti savininkui. Tačiau žmonės nežinia kodėl tokia galimybe beveik nesinaudoja.

„Prieš kokius penkerius metus ateidavo. Dabar tokių klientų visiškai nebesulaukiame. Kodėl gyventojai nesirūpina savo daiktais – nesuprantu“, – stebėjosi Vilniaus miesto 5-ojo PK viršininkas Vytas Baublys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius