Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisras atskleidė nuomininkų paslaptį

Vieno Kauno banko darbuotojas įtariamas įkūręs devynaukštyje pogrindinę kanapių auginimo laboratoriją. Paslaptį atskleidė trumpasis jungimas savadarbės įrangos instaliacijoje.
Kanapės
Kanapės / „ 15min“ nuotr.

Sekmadienio vidurdienį į vieną Kauno M.Romerio gatvės daugiabutį skubėjo gyventojų iškviesti ugniagesiai. Žmones išgąsdino vis stiprėjantis degančios plastmasės kvapas. Kai kurie gyventojai net pradėjo alpti. Kvapas sklido iš vieno pirmojo aukšto buto, kurio durų niekas neatidarė.

Kaip paaiškėjo atvykus ugniagesiams, įvykio metu žmonių jame nebuvo. Į butą teko lipti pro langą. Panaudotos ugniagesių kopėčios bei laužtuvas.

Beįsiplieskiančio gaisro židinys aptiktas už sekcijos. Svilo kažkokios mįslingos savadarbės šildymo ir ventiliacijos sistemos instaliacija. Tai konstatavus, laiptinėje išjungta elektros srovė.

Tačiau tai buvo dar ne viskas. Į įvykio vietą iškviesta policija jau sudžiovintų kanapių bei jų dalių aptiko ir virtuvėje bei jos šaldytuve.

Ką visa tai reiškia, tapo aišku atidarius vienas minėtos trijų dalių sekcijos duris. Už jų buvo apie 3 metrų pločio ir apie 1,20 cm gylio niša. Joje po specialiomis kaitrinėmis lempomis, pučiant ventiliatoriui, buvo auginamos kanapės. Suskaičiuota 16 jų kibirėlių.

Tačiau tai buvo dar ne viskas. Į įvykio vietą iškviesta policija jau sudžiovintų kanapių bei jų dalių aptiko ir virtuvėje bei jos šaldytuve.

Tą patį vakarą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje atsidūrė šį butą nuomoję 24 metų Dovydas M. ir 22 metų Justas Š. Pareigūnams pavyko juos pergudrauti. Įtariamieji pateko į policijos spąstus, atvykę aiškintis su buto šeimininke dėl neva atsiradusios skolos už nuomą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Kol kas - be tikslo jas platinti. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 2 metų.

Teigiama, kad abu sulaikytieji turi aukštąjį išsilavinimą. Vienas jų prisistatė vieno skandinaviško banko darbuotoju, kitas - vienos Kauno aukštosios mokyklos studentu. Lig šiol nė vienas iš jų policijai nebuvo žinomas.

Gudrauti bandė ir sulaikytieji. Iš pradžių jie neigė turintys ką nors bendra su ugniagesių gelbėtojų radiniu. Vėliau ėmė pasakoti auginę kanapes savo reikmėms. Tačiau manoma, kad ir tai - tik sulaikytųjų bandymas sušvelninti jiems gresiančią atsakomybę.

Abu jie - kauniečiai. Manoma, kad butas nuomotas tik pogrindinei laboratorijai. Daugiabučio gyventojai teigia matydavę šiuos jaunuolius retai - jie atvažiuodavo tik trumpam ir dažniausiai vakarais.

Pasak Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų, marihuana (arba sudžiovintos kanapės) šiandien - vienas paklausiausių jaunimo narkotikų. Už vieną jos gramą mokama iki 40 litų. Šis biznis dvigubai pelningesnis už sintetinių narkotikų gamybą, nors už narkotinių kanapių auginimą gresia kur kas mažesnė baudžiamoji atsakomybė negu už sintetinių kvaišalų gamybą.

Dažnėjančius pranešimus apie aptinkamas pogrindines kanapių laboratorijas operatyvininkai sieja ne vien su didėjančia šio narkotiko paklausa. Teigiama, kad tai labiau susiję su lengvai prieinama įvairiais kanalais plintančia kanapių auginimo technologija. Dar prieš 10 metų lengviau buvo šią narkotinę medžiagą parsivežti iš užsienio, kur ji taip pat auginta tokiomis sąlygomis, kokios šiandien vis dažniau susikuriamos čia pat - Lietuvoje. Praėjusiais metais panašią kanapių plantaciją aptiko Vilniaus policininkai. Ji buvo įrengta Naujininkų rajone esančio buto spintoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius