Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Ginkluoti išsišokėliai — už grotų

Po dviejų sėkmingų Kauno kriminalinės policijos operacijų, per kurias sulaikyti įtariamieji, įvykdę plačiai nuskambėjusius pastarųjų savaičių išpuolius, lengviau turėtų atsikvėpti ne tik Kauno gyventojai.
Manoma, kad prie šio namo šaudęs įtariamasis buvo kažkieno užsakytas.
Manoma, kad prie šio namo šaudęs įtariamasis buvo kažkieno užsakytas. / LŽ nuotr.

Paaiškėjo, kad laikinąją sostinę „garsina“ kriminalinis desantas iš kitur. Įtariamasis, subadęs peiliu gatvėje dėl telefono užpultą 16—metį, buvo atvykęs iš Jonavos rajono. Dėl ginkluoto išpuolio senajame Žaliakalnyje, kai vienas jo gyventojas buvo peršautas žmonos bei uošvės akyse, suimtas atvykėlis iš Kaišiadorių rajono.

LŽ rašė apie abu šiuos nemažą atgarsį turėjusius įvykius. Sulaikytus įtariamuosius leista suimti 3 mėnesiams.

Rytinė egzekucija

Kaip LŽ pasakojo sunkiai sužaloto (perdurtas plautis, pažeista aorta) paauglio motina, nors po įvykio praėjo jau 2 savaitės, iki šiol sūnus šokinėja per miegus. „Paleisk! Imk viską — tik palik gyvą!“ — šaukia jis.

Taip pat jis šaukęs ir badomas užpuoliko, su kuriuo susidūrė apie 9.30 val. vienoje iš gimtosios Vilijampolės gatvių, kai nusprendė nenueiti tądien į pamokas. Kuo viskas būtų baigęsi, jeigu ne viena moteris, nelikusi abejinga paauglio pagalbos šauksmui, nežinia. Jis buvo užpultas gana nuošalioje vietoje.

Anot nukentėjusiojo, pirmiausia priešpriešiais sutiktas nepažįstamasis paklausė jo, kiek valandų. Po to — kur yra Šilainiai? Galiausiai liepė atiduoti daiktus. Paauglys nesutikęs ir bandęs pabėgti, tačiau užpuolikas jį pavijo ir patiesė spyriu į galvą. Tada užsigulė visu svoriu ir ėmė badyti peiliu.

Per šį išpuolį paauglys neteko mobiliojo ryšio telefono ir piniginės su keliasdešimt litų.

Užpultasis tvirtino įsidėmėjęs krauju pasruvusias nepažįstamojo akis. „Jos buvo raudonos kaip buliaus“, — pasakojo po operacijos atsigavęs 16—metis. Daryta prielaida, kad užpuolikas — arba narkomanas, arba psichinis ligonis.

Praeities šleifas

Sulaikius įtariamąjį, tvirtinasi pirmoji versija. Jonavos rajone, Upninkuose, į kuriuos ne per seniausiai atsikėlė iš Karmėlavos (Kauno r.), gyvenantis Lukas D. neslepia, kad yra narkomanas. Tačiau neigia, kad buvo vartojęs narkotikų prieš šį išpuolį. Neva netramdomą įtūžį išprovokavusi pati auka, pavadinusi jį gaidžiu. Tačiau neatmetama tikimybė, kad tai tėra gynybinė įtariamojo versija. Lukas D. — jau 5 kartus teistas.

Anot 19—mečio įtariamojo, tądien jis atvyko į Kauną turėdamas tradicinį tikslą — plėšikauti. Paauglys tapęs jo auka, nes turėjęs rankoje telefoną. Šis kol kas nerastas. Gali būti, kad jis pateko į vogtus daiktus priglaudžiančių taksistų rankas. Kad vietoj pinigų dažnai atsiskaito su jais grobiu, pareigūnams papasakojo pats įtariamasis, neneigiantis, kad mėgsta grįžti po sėkmingo žygio į namus taksi.

Žinomas šis 19—metis ir kitų policijos komisariatų, kuriuose jam taip pat iškeltos bylos, pareigūnams. Ne per seniausiai, kai vieni iš jų bandė šį ilgapirštį sulaikyti, jis iššoko iš savo buto Upninkuose trečio aukšto balkono. Teistumų uodegos lydį jį nuo paauglystės. Tada apie Luką D. taip pat plačiai rašyta. Dėl jo polinkio į vagystes su darbu buvo priversta atsisveikinti Karmėlavos pašte dirbusi motina. Sūnus pavogė jos krepšį, kuriame buvo šio miestelio gyventojų pensijos.

Užsakytas nusikaltimas?

Įtariamasis užpraeitą savaitgalį kulkomis suvarpęs neseniai iš užsienio grįžusį 31 metų kaunietį bei jo namų duris, už kurių užpultasis slėpėsi, sulaikytas Kaišiadoryse. Šiuo pavojingu išpuoliu įtariamas jau 3 kartus teistas 22 metų asmuo. Jis tik kovą grįžo iš pataisos namų, atlikęs bausmę už plėšimą.

Pirminiais duomenimis, su nukentėjusiuoju, užkluptu rūkančiu savo namo kieme, jis nepažįstamas. Veikiausiai tik vykdė kažkieno užsakymą. Jį atlydėjusio dar vieno asmens funkcija greičiausiai buvo tik parodyti auką ir kur ši gyvena.

Sužeistasis, į kurį pataikė 4 kulkos, operuotas 10 valandų. 2 kulkų medikams išimti nepavyko.

Šiais metais Kaune užregistruota dvigubai daugiau nužudymų ar pasikėsinimų tai padaryti negu pernai per tą patį laikotarpį. Tačiau visi 13 išpuolių atskleisti karštais pėdsakais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius