Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giria atskleidė kraupią paslaptį

Girios glūdumoje aptikti užpernai serbentauti išėjusio ir namo negrįžusio aštuonmečio palaikai ir dviratukas.
Modesto mama L.Semėnienė vakar teigė nenorinti tikėti, kad atrasti palaikai – jos vaiko.
Modesto mama L.Semėnienė vakar teigė nenorinti tikėti, kad atrasti palaikai – jos vaiko. / LŽ nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Ką turėjo ištverti iki tol nuo mamos nesitraukdavęs proto negalią turintis aštuonmetis Modestas Semėnas, kuris nuklydo į pelkėtą, žmonių neįžengiamą girios tankmę, kol išbadėjęs ir sušalęs sulaukė mirties? Šis klausimas neduoda ramybės Anykščių rajono Debeikių seniūnijos žmonėms, daugiau nei dvejus metus tikėjusiems, kad 2007–ųjų liepą iš namų dviratuku išvažiavęs, bet taip ir negrįžęs berniukas vis dėlto atsiras gyvas ir sveikas. Manyta, kad vaikas yra pagrobtas.

Dingusio Modesto ieškojo ir policija, ir kariai, bet jų pastangos buvo bevaisės. Tik neseniai grybautojas, atsitiktinai nuklydęs į girios tankmę, joje pamatė aprūdijusį dviratuką. Geriau įsižiūrėjus, aptiktos ir drabužėlių bei žmogaus kūno liekanos. Ekspertai jau nustatė, kad tai – M.Semėno palaikai.

Dingusio Modesto ieškojo ir policija, ir kariai, bet jų pastangos buvo bevaisės. Tik neseniai grybautojas, atsitiktinai nuklydęs į girios tankmę, joje pamatė aprūdijusį dviratuką.

Anykščių rajono kriminalinės policijos skyriui šiuo metu vadovaujanti, anksčiau rajono policijos viršininko pavaduotoja dirbusi Aušra Staškevičienė LŽ prisipažino neprisimenanti, kad tokios galingos pajėgos, kokios tąkart buvo sutelktos ieškoti M.Semėno, kada nors būtų ieškojusios dingusio žmogaus.

2007–ųjų liepos 16 dienos popietę berniukas su sesute ir kaimynų berniuku dviratukais išvažiavo pasižiūrėti, ar jau prisirpę pažįstamo ūkininko juodieji serbentai, kuriuos skurdžiai gyvenančiai Semėnų šeimai jis buvo leidęs nusiskinti. Iš netolimos kelionės tądien Modestas negrįžo – tarsi skradžiai žemę prasmego.

Nesulaukusi sūnelio, pirmoji Modesto paieškas pradėjo jo mama Laimutė Semėnienė. Ligota moteris apėjo kaimynus, pabraidžiojo netoli jų namų esančio Lipšio ežero pakrantėmis, tačiau sūnaus nerado. Modesto ieškota ir sraigtasparniu, o iškviesti narai išnaršė ežerą.

„Paieškos tikrai vyko teisinga linkme. Kaip dabar mums žinoma, berniukas rastas miško tankmėje, nuklydęs kiek daugiau nei 20 kilometrų nuo namų. Neabejoju, kad virš tos vietos buvo praskridę parasparnininkai, pro ją galbūt ėjo ir kariai“, – LŽ sakė Debeikių seniūnas Alvydas Simonavičius. Vyras neslėpė, kad jam šiuo metu ramybės neduoda ne tik klausimas, kodėl berniuko niekas nerado per didįjį sujudimą, bet ir tai, kaip toks mažas vaikas galėjo nuklysti į tokią miško tankmę.

Modesto mama L.Semėnienė vakar LŽ teigė nenorinti tikėti, kad atrasti palaikai – jos vaiko. Anksčiau, kalbėdama apie sūnelio dingimą, moteris tikino neabejojanti, kad jis – pagrobtas, tą jai esą sakė ir ekstrasensais save vadinantys žmonės, į kurios ji kreipėsi pagalbos.

Kad rasti palaikai – tikrai M.Semėno, LŽ patvirtino vyriausiasis Anykščių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Ričardas Juozainis. Pasak jo, tai nustatė ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius