-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš banko Klaipėdoje 200 tūkst. eurų pasisavinti ketinę garsūs vyrai fiktyviai pardavinėjo priekabas

Penktadienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme priimtas sprendimas mėnesį laikyti įkalintą gaujos, siekusios apgauti banką, vadeivą – Artūrą Joną Venslauską, buvusį Kauno donorystės centro vadovą, teistą už milijono iššvaistymą. Organizuotai grupuotei, įtariama, priklausė ir Mios vyras Nerijus Antanavičius.
Artūras Jonas Venslauskas teisme atkakliai neigė savo kaltę.
Artūras Jonas Venslauskas teisme atkakliai neigė savo kaltę. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Penktadienį į teismą atvesdintas A.J.Venslauskas slėpė savo veidą. Praeityje jau turėjęs reikalų su teisėsauga dėl sukčiavimo, vyras vėl įtariamas rimtu nusikaltimu.

Įtariama, kad A.J.Venslauskas su dar trimis bendrais įsigijo Šiauliuose veikusią įmonę, perėmė buhalterinius dokumentus, elektroninį kortelių skaitytuvą. Įtariama, jog vyrai, iš anksto žinodami, kad realios veiklos įmonė nevykdys buvo sukūrę planą. Teigiama, kad įmonė neva pardavinėjo priekabas.

Grupuotė įtariama pasisavinusi užsienio piliečių, daugiausiai kinų, japonų, kortelių duomenis, ir sudarinėjusi fiktyvius sandorius. Iš viso, teigiama, buvo pasisavinti 25 asmenų duomenys.

Anot Klaipėdos apygardos prokuratūros Antro baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Sauliaus Galmino, įtariamieji siekė užvaldyti beveik 200 tūkst. eurų, priklausančių vienam iš Lietuvoje veikiančių bankų.

Grupuotė spėjo pasisavinti beveik 8 tūkst. eurų ir juos išsigryninti.

Nusikalstamą veiką pastebėjo banko darbuotojai. Jie ir pranešė teisėsaugai. A.J.Venslauskas buvo sulaikytas Kaune. N.Antanavičius Vilniuje, kitus du veikėjai – Klaipėdos rajone.

N. Antanavičius savo kaltę pripažįsta, A.J.Venslauskas kategoriškai neigia. Jiems gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Vyras prieš metus išgirdo nuosprendį byloje dėl Kauno kraujo donorystės centro lėšų iššvaistymo, apgaulingo buhalterijos tvarkymo.

A.J.Venslauskas kaltintas tuo, kad 2009–2011 metais, būdamas Kraujo donorystės centro direktoriumi, su Kipre registruota įmone pasirašė sutartį dėl informacinės technologinės programos diegimo ir programinės įrangos palaikymo. Pagal šią sutartį grynais pinigais A.J.Venslauskas sumokėjo 715,5 tūkst. eurų, tačiau jokios programinės įrangos centro turto balanse neapskaitė, kitų tai patvirtinančių dokumentų nepateikė.

Taip pat jis pasirašė sutartį ir įsigijo šaldymo įrengimą, už kurį sumokėjo 303 tūkst. 110 eurų, nors realiai tokio įrenginio kaina galėjo būti ne daugiau 13 tūkst. 467 eurų.

Jis buvo nuteistas 3 metams, bausmės vykdymas buvo atidėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius