Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joniškio teisme įstrigo „Samanėlės“ byla

Joniškio rajono apylinkės teismui vėl nepavyko pradėti nagrinėti bendrovės „Samanėlė“ direktoriaus Algirdo Šilino ir vyriausiosios finansininkės Stasės Jokšienės baudžiamosios bylos. Pastaroji yra buvusio generalinio prokuroro, dabar teisėjo Algimanto Valantino sesuo.
Teisingumo svarstyklės
Teisingumo svarstyklės / Trakų teismo nuotr.
Temos: 1 Teismas

„Kad ir kaip būtų gaila, posėdis neįvyko. Be kaltinamojo nagrinėti negalima (...).Yra kaip yra“, – BNS sakė teismo pirmininkas Vidmantas Gestautas.

Pasak teisėjo, posėdžio išvakarėse buvo gautas S.Jokšienės nedarbingumo pažymėjimas. Jame rašoma, kad moteris nedarbinga ir į teismą atvykti negali nuo gegužės 12 iki rugpjūčio 18 dienos. Moteriai nedarbingumo pažymėjimą išdavė bendrovė „Telšių šeimos klinika“. Pažymėjime nurodytas ligos kodas.

Teisėjas nusprendė kreiptis į šią privačią medicinos įstaigą, kad ji sudarytų gydytojų komisiją, praneštų teismui, kokia liga serga S.Jokšienė, kiek truks gydymas, kada galės atvykti į teismą.

Pernai rudenį Telšių rajono apylinkės teismui perduota byla keletą mėnesių gulėjo nejudinama, nes vienas po kito nusišalino trys teisėjai. Galiausiai visas Telšių teismas nusišalino nuo šios bylos nagrinėjimo.

Šių metų sausį byla perduota Joniškio rajono apylinkės teismui. Tačiau ir šiame teisme, kur bylą nagrinės teismo pirmininkas V.Gestautas, ji iki šiol neatversta ir nepradėta nagrinėti – nepaskelbtas kaltinamasis aktas, nepradėti apklausti kaltinamieji ir liudytojai.

Vasarį, kovą ir balandį turėję vykti teismo posėdžiai atidėti dėl A.Šilino ligos.

Šių metų pabaigoje turėtų sukakti senatis pagal vieną iš švelnesnių kaltinimų.

Šiuo metu Joniškio teisme sudarytas „Samanėlės“ teismo posėdžių tvarkaraštis rugpjūčio 17–18 dienai. Po to bylą planuojama tęsti rugsėjo 8 ir 9 dienomis.

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas anksčiau yra sakęs, kad Joniškio teismas yra numatęs galimybę rengti išvažiuojamuosius teismo posėdžius Telšiuose, nes byloje yra apie 100 liudytojų, dauguma – Telšių gyventojai. Jų apklausa gali ilgai užtrukti.

S.Jokšienė ir A.Šilinas kaltinami apgaulingai tvarkę buhalterinę apskaitą ir slėpę mokesčius. Įtariama, kad 2006 metais bendrovė „Samanėlė“ tinkamai neįformino apskaitos dokumentų ir neįtraukė į buhalterinę apskaitą 341 tūkst. litų darbo užmokesčio, kitaip sakant, išmokėjo atlyginimus „vokeliuose“.

Šioje byloje beveik 168 tūkst. litų dydžio civilinį ieškinį yra pateikusi „Sodra“, ji reikalauja atlyginti valstybei patirtą žalą.

S.Jokšienė ir A.Šilinas ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę neigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius