Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių chuliganė iš Elektrėnų konfiskuota mašina lėkė prieš eismą, dar kartą įpūtė 2,61 prom.

Trečiadienio naktį kelyje Vilnius–Kaunas pareigūnai sučiupo gerai pažįstamą kelių chuliganę. Moteris dar laukė teismo verdikto dėl anksčiau nustatyto sunkaus girtumo, bet įkliuvusi ir vėl įpūtė tiek pat – 2,61 prom. Lyg to nebūtų gana, paaiškėjo, kad Elektrėnų gyventoja važinėjosi konfiskuotu automobiliu.
Naktinis policijos reidas Vilniuje
Asociatyvi iliustracija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip praneša Vilniaus apskrities policija, pirmąkart vairuotoja įkliuvo prieš keletą mėnesių, ankstų balandžio 29-osios rytą, apie 6 val. 39 min. Tuomet buvo gautas pranešimas, kad Elektrėnų sav., Kakliniškių k., prie žiedo, stovi automobilis „Alfa Romeo“, o prie vairo sėdi neblaivus vairuotojas.

Vykdami į įvykio vietą, patruliai pastebėjo keliu važiuojantį nurodytą automobilį ir jį sustabdė. Prie vairo sėdėjo neblaivi Elektrėnų gyventoja (gimusi 1976 m.), kuriai alkoholio matuokliu nustatytas 2,61 prom. girtumas. Moteris buvo nušalinta nuo transporto priemonės vairavimo, pristatyta į policijos komisariatą ir patalpinta į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę, o automobilis išvežtas į automobilių saugojimo aikštelę.

VIDEO: Kelių chuliganė prieš eismą lėkė neblaivi – antrą kartą įpūtė 2,61 prom.

Kol vyko ikiteisminis tyrimas, prokuroras priėmė nutarimą skirti laikiną nuosavybės teisės apribojimą dėl galimo automobilio „Alfa Romeo“ konfiskavimo, uždraudžiant juo disponuoti. Tiesa, Elektrėnų gyventojai buvo leista pasiimti automobilį iš automobilių saugojimo aikštelės.

O trečiadienį buvo paskelbtas pranešimas apie galimybę kreiptis į teisėją dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ‒ buvo siūloma už nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d., moteriai skirti baudą, uždrausti vairuoti transporto priemones ir konfiskuoti automobilį „Alfa Romeo“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija

Bet jau kitos dienos naktį moteris vėl buvo sulaikyta neblaivi prie to paties automobilio vairo. Trečiadienį, 0 val. 52 min., gautas Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato budėtojo pranešimas, kad kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, prieš eismą, Kauno link, dideliu greičiu važiuoja automobilis „Alfa Romeo“. Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, minėtas automobilis stovėjo antroje eismo juostoje prieš eismą.

Prie automobilio vairo sėdėjo ta pati ir vėl neblaivi Elektrėnų gyventoja (gimusi 1976 m.), o priekyje, keleivio vietoje, sėdėjo taip pat neblaivus Elektrėnų gyventojas (gimęs 1986 m.).

Alkoholio matuokliu jai buvo nustatytas 2,61 prom. girtumas. Bandant išsiaiškinti įvykio aplinkybes, moteris paaiškino, kad degalinėje šalia autostrados atsitrenkė į kelio ženklą ir iš įvykio vietos pasišalino. Moteris buvo nušalinta nuo transporto priemonės vairavimo, pristatyta į policijos komisariatą ir patalpinta į areštinę, automobilis išvežtas į automobilių saugojimo aikštelę.

Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai pradėjo antrą ikiteisminį tyrimą už tą pačią nusikalstamą veiką. Tik šįkart jos laukia kur kas griežtesnė sankcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius