Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 28 /17:01

Klaipėdoje į butą įvažiavusio krano vairuotojas: „Būna tokių dienų“

Trečiadienio popietę buto Minijos gatvėje virtuvėje sėdėję giminaičiai pašoko išgirdę didžiulį trenksmą: judria gatve važiavęs kranas rėžėsi į namą ir išvertė sieną.
Klaipėdoje trečiadienio popietę kranas išvertė daugiabučio Minijos gatvėje sieną.
Klaipėdoje trečiadienio popietę kranas išvertė daugiabučio Minijos gatvėje sieną. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Nelaimė nutiko apie 15 val. Minijos gatvėje. Krovos kompanijai „KLASCO“ priklausantis kranas važiavo iš vienos uosto teritorijos į kitą. Kas nutiko, kad kranininkas nesuvaldė transporto priemonės ir rėžėsi į statinio sieną – neaišku.

Jis pats nuo komentarų susilaikė: „Ar jums nebūna juodų dienų? Man ši diena kaip tik juoda. Būna tokių dienų.“ Pareigūnų teigimu, vairuotojas buvo blaivus.

Pirminiais duomenimis, jis važiavo pirma juosta, tačiau pakeliui teko apvažiuoti stovėjusį mikroautobusiuką. Manevras, dabar spėjama, buvo labai staigus, todėl krano strėle ir kliudytas statinys. Kliudytas ir prie gėlių salono stovėjęs mikroautobusiukas.

Į įvykio vietą sulėkė būrys smalsuolių.

„Gerai, kad niekas nenukentėjo, o juk galėjo baigtis labai blogai“, – teigė bute, kur išversta siena, gyvenanti klaipėdietė Deimantė.

Dieną šiame bute buvo tik šeimininkas ir jo žmonos brolis. Išgirdę trenksmą, jie pažvelgė pro virtuvės, kur sėdėjo, langą. Ir negalėjo patikėti savo akimis: pamatė į namo sieną atsirėmusį kraną. Įlėkę į kambarį, kuriame gyveno sūnus, liko be žado. Krano dalis buvo išvertusi dalį sienos, buvo stipriai apgadinti baldai, pažirusios plytos.

„Dabar sunku pasakyti, kas ten sugadinta. Atrodo, kad nieko nelikę. Juk ir remontas neseniai darytas. Draugas buvo fotografas, prie sienos, kuri išdaužta, galėjo būti laikoma visa technika“, – pasakojo eismo įvykio deklaraciją su policijos pagalba užpildžiusi mergina.

Bute gyvenantis vaikinas labiausiai džiaugėsi, kad dieną nebuvo namuose. „Įsivaizduokite: mano darbo vieta yra prie lango. Ketinau tvarkyti nuotraukas. Neabejoju, kad būtų pasibaigę tragiškai“, – teigė jis. Kokie galėtų būti patirti nuostoliai, jis nesiryžo spėlioti. Sudaužyta kompiuterinė technika, kliuvo ir baldams, šalia buvusiam televizoriui.

Į nelaimės vietą atvyko ir būsto administratoriai. Spręsta, kaip kuo greičiau sutvarkyti išdaužtą sieną.

17 val. „KLASCO“ išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigiama, jog iš vienos uosto teritorijos į kitą su saugos tarnybos palyda važiuojantis bendrovei priklausantis hidraulinis kranas „Sennebogen“ pateko į eismo įvykį ir apgadino pastatą Minijos g. 140. Jo vairuotojas, aplenkdamas pirmoje eismo juostoje stovėjusį mikroautobusą, nesuvaldė sunkiasvorės technikos ir strėlė trenkėsi į sieną. Technika drausta privalomuoju draudimu, vairuotojas buvo blaivus, per incidentą niekas nenukentėjo.

Bendrovėje yra atliekamas įvykio tyrimas nustatyta tvarka. „Bendrovė padengs per incidentą patirtus nuostolius. Taip pat dėsime maksimalias pastangas, kad būtų kuo greičiau pašalinti visi šio įvykio padariniai. Atsiprašome visų namo gyventojų“, – sakė KLASCO generalinis direktorius Audrius Pauža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius