Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krašto apsaugos savanorė nenori kalėti už Berneen sumušimą

Krašto apsaugos savanorė 22-ejų Violeta Iljinych nesutinka su teismo sprendimu už televizijos laidų vedėjos Berneen Candice Naidoo-Čereškos sumušimą kalėti 43 paras.
Teismas nuteisė vilnietę Violetą Iljinych.
Violeta Iljinych / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti V.Iljinych skundą, kuriuo ji prašo panaikinti žemesnės instancijos sprendimą.

Gegužės pabaigoje Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas nusprendė, kad V.Iljinych iš rasinių paskatų sumušė B.Candice Naidoo-Čerešką, ir nuteisė ją kalėti. Anot teismo, V.Iljinych, nukentėjusiąją vadindama nigere, tyčiojosi ir niekino kitos rasės žmogų.

Nuteistoji dalį bausės jau yra praleidusi areštinėje.

Irmanto Gelūno/„Scanpix“ nuotr./Berneen Čereška
Berneen Čereška

V.Iljinych advokatas Nerijus Ulčinas ketvirtadienį teismo salėje tvirtino, kad reikėtų atlikti antropologinę ekspertizę, kuri esą turėtų patvirtinti, jog jo klientė ir nukentėjusioji B.Candice Naidoo-Čereška priklauso tai pačiai rasei. Tai patvirtinus, esą nebebūtų pagrindo kaltinti V.Iljinych kitos rasės žeminimu.

„B.Candice Naidoo-Čereška yra baltosios rasės ir mano klientė yra baltosios rasės. Indijos gyventojai yra europiečiai, kaip ir ispanai, portugalai, italai – turime straipsnį apie tai iš „Wikipedijos“, – pareiškė N.Ulčinas.

Advokatas taip pat prašė kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad jis išaiškintų, ar Baudžiamojo kodekso 170 straipsnis, numatantis atsakomybę už diskriminavimą dėl tautybės, rasės, lyties, kilmės, religijos ar kitos grupinės priklausomybės, nepažeidžia „teisės į laisvą raišką, religinių įsitikinimų turėjimą ir vaikų auklėjimą“.

Teismo posėdžio pradžioje jis pareiškė, kad salėje esanti Europos Sąjungos vėliava, neva trukdanti vykdyti teisingumą, turėtų būti nuleista, tačiau teismas į šį prašymą neatsižvelgė.

Teismas taip pat atmetė prašymus atlikti antropologinę ekspertizę bei dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą.

Bylos duomenimis, 2008-ųjų balandžio vakarą laidų vedėjai B.Candice Naidoo-Čereškai su drauge einant pro Šv.Onos bažnyčią Vilniuje, ją užgaulioti ėmė ten besibūriuojantys jaunuoliai, o viena mergina, kaip vėliau nustatyta – V.Iljinych, – pradėjo muštis.

Nukentėjusioji nuvyko į ligoninę, ten jai buvo nustatyta galvos bei rankos sumušimų.

Maksimali bausmė už veikas, kuriomis kaltinta V.Iljinych, pagal Baudžiamąjį kodeksą yra dveji metai nelaisvės.

V.Iljinych teisiama dar kitoje byloje dėl to, kad 2007 metų gruodžio viduryje sostinės Vingrių gatvėje esą nesunkiai sužalojo Eriką Borovikovaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius