Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kūdikį išgelbėjo gėlynai

Vos metukų sulaukęs Domantas iškrito pro penkto aukšto langą. Įkritęs į gėlyną vaikas išvengė bet kokių rimtesnių sužalojimų.
Gėlynas
Gėlynas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kalno gatvėje stovintį penkių aukštų namą supa gėlynai. Gyventojai turbūt nebuvo pagalvoję, kad išpurenta žemė kada nors išgelbės žmogaus gyvybę. Maža to, iš penkto aukšto iškritęs berniukas liko gyvas, jam pavyko išvengti kaulų lūžių ar kitų po tokios nelaimės tikėtinų traumų.

Nelaimė Matuizų kaime įvyko ketvirtadienio vakarą. Apie 22 val. iš penkto aukšto iškritusį berniuką į Varėnos miesto ligoninę nuvežė kaimynystėje gyvenanti giminaitė. Po valandos berniukas jau buvo Vilniaus universiteto (VU) Santariškių vaikų ligoninės gydytojų rankose.

"Temstant namo kieme pastebėjau šurmulį, išgirdau riksmą. Išbėgau į lauką ir pamačiau vyro pusseserę, pasilenkusią prie vaiko. Pasakiau, kad imtų vaiką ir važiuotume tiesiai į ligoninę, nes kol sulauksime greitosios gali būti per vėlu. Pačiupau raktelius ir skubiai išvykome", - LŽ kalbėjo to paties namo trečiame aukšte gyvenanti Rasa. Pašnekovė sakė neįsivaizduojanti, kaip vos prieš kelias dienas pradėjęs vaikščioti mažametis sugebėjo iškristi pro langą.

Išvengė sužalojimų

VU Santariškių vaikų ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė patvirtino, kad nukentėjęs berniukas vakar buvo atvežtas likus pusvalandžiui iki vidurnakčio. Į reanimaciją iš pradžių paguldytas mažametis netrukus buvo perkeltas į traumatologijos skyrių.

"Kadangi vaikas nukrito iš aukštai, buvo atlikti visi būtini tyrimai. Rentgenas parodė, kad berniuko kaulai sveiki. Gydytojai patikrino, ar mažamečiui nepažeisti vidaus organai, ar neprasidėjęs vidinis kraujavimas. Vaiką prižiūrintis gydytojas teigė, kad kritimo pasekmių mažylis neturėtų jausti", - pasakojo J.Normantienė.

Daugiau kaip metus šioje ligoninėje dirbanti moteris tikino nepamenanti panašaus atvejo, kad po tokių įvykių viskas baigtųsi taip sėkmingai. Ji užsiminė, kad Varėnos rajono socialiniai darbuotojai neturėtų šio įvykio praleisti pro akis ir išsiaiškintų, kaip tokio amžiaus vaikas sugebėjo iškristi.

Šeima darni

Iš Valkininkų miestelio neseniai persikrausčiusi šeima trijų kambarių bute gyvena kartu su dar dviem vaikais (iš moters pirmos santuokos) bei seneliais (vyro tėvais). LŽ pakalbinta antrame aukšte gyvenanti kaimynė apie nelaimės ištiktą šeimą atsiliepė pačiais gražiausiais žodžiais.

"Be sūnelio, šeimoje auga dar du vaikai. Galiu patvirtinti, kad šeimoje nėra girtaujama, jų namuose nesilanko įtartini asmenys. Vaikus prižiūri seneliai, šeimos nariai, regis, gerai sutaria", - pasakojo kaimynė.

Tik iš ryto apie nelaimę sužinojusi moteris teigė išgirdusi dvi galimas įvykio versijas. Pasak LŽ pašnekovės, labiausiai tikėtina, kad judrus berniukas sugebėjo užlipti ant kėdės ir persisverti. Mažiau realus scenarijus - judraus berniuko neišlaikė su juo buvusi močiutė.

Kodėl įvyko nelaimė, negalėjo atsakyti ir įvykį kuruojanti prokurorė, ji teigė dar nesusipažinusi su ikiteisminio tyrimo duomenimis.

Laimė šiai šeimai šypsosi ne tik tokiose situacijose. 2009 metų sausio pradžioje moteris, patikrinusi vyro dovanotą loterijos bilietą, sužinojo laimėjusi automobilį "Honda Jazz".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius