-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kyšių reikalavusios direktorės laukia teismas

Teismui perduota kyšininkavimo, nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo bei kitų nusikalstamų veikų byla. Kaltinamąja tapo vienos akcinės bendrovės direktorė.
Baudos išvengti siekę ir kyšį siūlę vairuotojai sulauks griežtesnės bausmės.
Pinigai / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai, finansų sistemai bei teisingumui – byla su kaltinamuoju aktu paskutinę praėjusių metų darbo dieną perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.
 
Įtarimai reikalavus kyšio ir jį priėmus, legalizavus nusikalstamu būdu įgytus pinigus, trukdžius ikiteisminio tyrimo pareigūnams atlikti savo pareigas, suklastojus dokumentą bei dėl kitų nusikalstamų veikų pareikšti vienos Klaipėdos uždarosios akcinės bendrovės 62 metų direktorei.
 
Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad ji, būdama valstybės tarnautojai prilygintu asmeniu, 2010 metų pabaigoje per kelis kartus reikalavo duoti ir priėmė kyšį iš bankrutavusios bendrovės direktoriaus už teisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus, t.y. už tai, kad ji atliks bankrutavusios bendrovės bankroto procedūras ir likviduos bendrovę.
 
Be to, dalį iš 10 tūkst. litų kaip kyšį gautų pinigų įtariamoji legalizavo, t.y. pernai balandį jais atsiskaitė su kitu asmeniu už bankrutavusios bendrovės archyvo sutvarkymą.
 
Bendrovės direktorei teks atsakyti ir dėl trukdymo ikiteisminio tyrimo pareigūnams atlikti savo pareigas: pernai liepos mėn., pareigūnams atliekant kratą bendrovės patalpose, direktorė suplėšė du 200 litų nominalo banknotus, gautus kaip dalį kyšio, metė juos į šiukšlių dėžę bei kitais savo veiksmais trukdė pareigūnams atlikti teisėtas  procedūras.
 
Įtariamajai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius