Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikių elektros instaliacijos darbus atliekančioje bendrovėje – neoficialaus atlyginimo mokėjimo faktai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Telšių apskrities skyriaus tyrėjai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame elektros instaliacijos darbus atliekančios Mažeikių bendrovės direktorius M. A. (g. 1979 m.) ir vyriausioji buhalterė I. P. (g. 1979 m.) įtariami sukčiavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie bendrovės pajamas bei pelną pateikimu.
Kyšis
Mokėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tyrimo metu nustatyta, kad 2009 m. vasario ir kovo mėn. bendrovės „E“ apskaitoje buvo neteisingai pildomi darbo laiko apskaitos žiniaraščiai, juose nefiksuotas faktiškai darbuotojų dirbtas laikas – neįrašyta, kad laikotarpiu nuo 2009-01-01 iki 2009-04-30 keturiolika bendrovės „E“ darbuotojų, dirbusių naftos perdirbimo įmonėje, dirbo 879 valandas viršvalandžių, o poilsio ir švenčių dienomis – 585 valandas.

Bendrovės direktoriaus M. A. nurodymu, vyriausioji buhalterė I. P. elektroniniu būdu „Sodrai“ pateikė neteisingus pranešimus ir jų priedus apie darbuotojus, o mokesčių administratoriui – melagingus duomenis apie apskaičiuotą darbo užmokestį bei išskaičiuotą pajamų mokestį. Dokumentuose buvo nurodoma, kad bendrovės darbuotojams buvo mokamas tik 800 litų atlyginimas, kai realiai kiekvieno asmens atlyginimas siekdavo iki 4 tūkstančių litų per mėnesį. Skirtumas buvo išmokamas neoficialiai.

Dėl tokių nusikalstamų direktoriaus ir vyriausiosios buhalterės veiksmų iš dalies negalima nustatyti bendrovės „E“ veiklos, jos turto, nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų dydžio bei struktūros, o vien tik per pusmetį apgaule tos pačios Mažeikių bendrovės naudai išvengta į valstybės biudžetą sumokėti apie 13 tūkstančių litų mokesčių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius