Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miesto centre prancūzą į spąstus įvilioję kauniečiai pateko už grotų

Kauno miesto kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė tris asmenis, mėnesio pradžioje miesto centre apiplėšusius ir sužalojusius Prancūzijos pilietį. Nustatyti nusikaltimu įtariamus asmenis pareigūnams padėjo ne tik taikytos operatyvinės priemonės, bet ir mieste įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.
 Jau ne kartą teistas D.Fiodorovas (kairėje) sulaikytas dviems mėnesiams, tuo tarpu pirmą kartą su teisėsauga reikalų turintis M.Korolkovas – 10 dienų.
Jau ne kartą teistas D.Fiodorovas (kairėje) sulaikytas dviems mėnesiams, tuo tarpu pirmą kartą su teisėsauga reikalų turintis M.Korolkovas – 10 dienų. / Kauno policijos nuotr.

Šių metų balandžio 1 dieną policijai medikai pranešė, kad į Kauno medicinos universiteto klinikas dėl smarkiai sužalotos galvos kreipėsi 22 metų Prancūzijos pilietis. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad minėtą asmenį apie 3.30 val. miesto centre užpuolė, sužalojo ir apiplėšė du plėšikai.

Nusikaltimą tiriantys Centro PK pareigūnai nustatė, kad į užsienio šalies pilietį pasikėsino iš anksto susitarę dvidešimt dvejų metų Mantas Korolkovas, 41–erių metų Deividas Fiodorovas ir 16 metų mergina. Pastaroji, gatvėje užkalbinusi prancūzą, įviliojo jį į nuošalią vietą, kur pasaloje laukę bendrininkai jį sumušė ir apiplėšė. Prancūzijos pilietis patyrė 400 Lt nuostolį, iš jo buvo pagrobtas mobilaus ryšio telefonas, dokumentai, kiti daiktai.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Centro PK pareigūnai. M.Korolkovui ir D.Fiodorovui pareikšti įtarimai dėl plėšimo, už ką baudžiama laisvės atėmimu iki šešerių metų. Iki šiol dar neteistą M.Korolkovą teismas leido suimti 10 parų, o 5 kartus teistą D.Fiodorovą – 2 mėnesiams. Šešiolikmetei teismas skyrė kardomąją priemonę – atidavimą tėvų priežiūrai ir rašytinį pasižadėjimą niekur neišvykti.

Nusikaltimu įtariami asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau panašių nusikaltimų, todėl jeigu esate nukentėję nuo šių asmenų, prašome pranešti policijai tel. 8–37 303 070 arba 303 309, 02 (visą parą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius