-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miškų lankytojai sudegino jiems skirtas poilsiavietes

Kazlų Rūdos mokomosios miškų urėdijos Jūrės girininkijoje buvo padegtos dvi miškų lankytojų pamėgtos „Grybynės“ ir „Užbalės“ poilsiavietės. Miškų urėdija patyrė 4,5 tūkst. lt nuostolių. Dėl šio nusikaltimo vyksta ikiteisminis tyrimas, ieškomi padegėjai, praneša Aplinkos ministerija.
Poilsiavietė miške
Poilsiavietė miške / Aplinkos ministerijos nuotr.
Temos: 1 Ministerija

„Dar prieš keletą metų piktavaliai aplaužė pavėsines, - sakė Generalinės miškų urėdijos prie Aplinkos ministerijos Miškų atkūrimo ir apsaugos skyrius vedėjas Petras Kanapienis. - Šį kartą dar ir padegė. Jūrės girininkijos darbuotojai gavę pranešimą apie gaisrą, atskubėję rado „Grybynę“ apdegusiu stogu, miško lankytojų apgesintą smėliu. Tą patį vakarą buvo gautas pranešimas apie degančią kitą pavėsinę. Deja, nuvykus į mišką, ši poilsiavietė jau buvo visiškai suniokota gaisro“.

Aplinkos ministerijos duomenimis, vien praėjusiais metais Lietuvos miškų urėdijos, tęsdamos rekreacinės infrastruktūros valstybiniuose miškuose plėtros, tvarkymo ir priežiūros darbus, investavo beveik 4 mln. litų. Atnaujinta 925 ir naujai įrengta 60 rekreacinių objektų – pažintinių, mokomųjų, rekreacinių ir kt. takų, atokvėpio vietų, regyklų, poilsiaviečių, stovyklaviečių ir kt. Daug laiko, darbo ir lėšų reikalauja šiukšlių surinkimas ir išvežimas. Pasak Petro Kanapienio, apmaudu, kad didelis ir nelengvas miškininkų triūsas kartais lieka ne tik neįvertintas, bet ir sunaikintas.

Visuose miškuose daug įspėjamųjų ženklų „Nešiukšlink!“, „Neniokok gamtos!“, „Nepadek!“ Miškininkai ir aplinkosaugininkai tikisi, kad visi miškų lankytojai juos perskaitys, susimąstys apie jų prasmę, pasijaus atsakingi už tą gražią ir rūpestingai prižiūrima aplinką, kur jie atvyksta pasirinkti grybų, uogų, ramiai pailsėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius