-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Notarė prezidento rinkimų kampaniją pradėjo girta (atnaujinta 14.33 val.)

Siekti prezidento posto ketinančią Klaipėdos notarę 41 metų Vilmą Juostę, kuri neblaivi vairavo automobilį, gatvėmis vaikėsi policininkai. Moteris teigė taip pradėjusi prezidento rinkimų kampaniją, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Policijos sulaikyta Vilma Juostė
Policijos sulaikyta Vilma Juostė / Gintaro Vaičekausko nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Klaipėda

Keistai vinguriuojantį visureigį „Mitsubishi Pajero“ Klaipėdos policininkai pastebėjo Liepojos gatvėje šeštadienio naktį, apie 1 val. 30 min.

Iš paskos važiuojantys kelių policininkai įjungė tarnybinio automobilio garso bei šviesos signalus ir pradėjo stabdyti įtartiną mašiną. Tačiau ji tik padidino greitį. Kelių policininkai apie pažeidėją pranešė kitiems ekipažams ir pradėjo persekioti.

Daugiau kaip 100 kilometrų per valandą greitį pasiekęs visureigis miesto centro link lėkė pavojingai manevruodamas. Notarę policininkai sulaikė tik prie jos namų, ne kartą su siaubu pagalvoję, kad lėkdama tokiu greičiu ji į ką nors įsirėš.  

Notarė V.Juostė su pareigūnais elgėsi agresyviai, todėl buvo surakinta antrankiais. Jos veidas buvo apklijuotas širdelėmis – matyt, moteris vyko iš vakarėlio, skirto Valentino dienai. Moteris prisipažino esanti išgėrusi, bet tikrintis nesutiko. Tad jai užfiksuotas sunkus girtumo laipsnis. 

To negana – visureigyje ant galinės sėdynės sėdėjo dvi mergaitės. Užpildžius protokolą, V.Juostei buvo leista eiti į namus, o visureigis nugabentas į mašinų saugojimo aikštelę.

Papildyta 14.33 val.: Lietuvos notarų rūmų prezidiumas V.Juostei iškėlė drausmės bylą. 

„Žiniasklaidos publikacijos duoda mums teisinį pagrindą iškelti notarei drausmės bylą ir perduoti ją Notarų garbės teismui. Teisininkams notarams keliami ypač aukšti reikalavimai“, – sakė Lietuvos notarų rūmų prezidentas Marius Stračkaitis.

Pagal galiojančią tvarką, Notarų garbės teismo posėdis bus surengtas ne vėliau kaip per mėnesį. Lietuvos Respublikos notariato įstatymas numato, kad Notarų garbės teismas gali skirti notarui įvairias nuobaudas, uždrausti profesinę veiklą iki trijų mėnesių arba pasiūlyti LR teisingumo ministrui atleisti notarą iš pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius