Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nubausti pareigūnams pasipriešinę nuteistieji

Kaišiadorių rajono apylinkės teismas pratęsė bausmę dar 2 nuteistiesiems, kurie pasipriešino, įžeidė, pažemino pareigūnus, vykdančius tarnybines pareigas. Taip pat nuteistieji, padarę minėtus tyčinius nusikaltimus bausmės metu, - prarado galimybę anksčiau išeiti į laisvę.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Kaip informuoja Kalėjimų departamentas, šių metų sausio 15 d. Pravieniškių 1-uosiuose pataisos namuose buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad sausio 14 d., apie 23.30 val., Pravieniškių 1- ųjų pataisos namų uždaroje zonoje, kamerų tipo patalpoje, nuteistasis T.J. (gim. 1983 m.) nevykdė valstybės pareigūno - vyresniojo prižiūrėtojo M.R. - teisėto reikalavimo ir, panaudodamas fizinį smurtą, jam pasipriešino.

Baudžiamoji byla pagreitinto proceso tvarka buvo perduota Kaišiadorių rajono apylinkės teismui ir minėtas nuteistasis nuteistas 8 mėnesių 20 dienų laisvės atėmimo bausme.

Šių metų vasario mėnesį tuose pačiuose pataisos namuose buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad 2010 m. vasario 17 d., apie 8.40 val., nuteistasis K.D. (gim.1982 m.) įžeidė ir pažemino savo pareigas einančius valstybės tarnautojus - vyresniuosius prižiūrėtojus Z.Č., J.B., V.G.

Be to, nuteistasis nevykdė vyresniojo prižiūrėtojo Z.Č. teisėto reikalavimo bei panaudodamas fizinį smurtą pasipriešino pareigas atliekantiems valstybės tarnautojams Z.Č. ir J.B.

Baudžiamoji byla pagreitinto proceso tvarka buvo perduota Kaišiadorių rajono apylinkės teismui ir šį mėnesį nuteistasis K.D. nuteistas 1 metų 2 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Kalėjimų departamentas informuoja, kad įstatymai numato, jog asmenys, nuteisti už tyčinius nusikaltimus, padarytus pataisos įstaigose - lygtinai iš pataisos namų nepaleidžiami. Iki pasipriešinimo pareigūnams nuteistieji dar galėjo tikėtis, jog bus lygtinai paleisti į laisvę anksčiau termino.

2010 metais užregistruota 11 nuteistųjų pasipriešinimo pareigūnams atvejų, dėl kurių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Kalėjimų departamentas primena, kad 2010 m. sausio 4 d. Marijampolės apylinkės teismas už pasipriešinimą pareigūnams nuteistiesiems P.N. ir Š. Ž. atitinkamai paskyrė 1 metų ir 6 mėnesių ir 1 metų ir 2 dienų laisvės atėmimo bausmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius