-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti pro langus daiktus mėtę ir pareigūnams pasipriešinę chuliganai

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 7 asmenims, kurie praėjusių metų vasarą Justiniškių mikrorajone pro buto langus ir iš balkono ant kieme stovinčių automobilių ir pro šalį ėjusių žmonių mėtė įvairius daiktus, neįsileido policininkų, o gaisrininkams išlaužus duris, pareigūnus iškoneveikė necenzūriniais žodžiais ir jiems pasipriešino.

Pranešime spaudai teigiama, kad teismas K.K. (g. 1979 m.) pripažino kalta dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pasipriešinimo pareigūnams bei jų įžeidimo ir skyrė laisvės apribojimą 9 mėnesiams įpareigojant būti namuose nuo 23 valandos vakaro iki 6 val. ryto ir per 3 mėnesius neatlygintinai išdirbti 50 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitos pagalbos reikalingais žmonėmis bei 5 MGL (650 litų) baudą.

Tokios pačios bausmės skirtos ir nuteistiesiems A.T. (g. 1989 m.), S.S. (g. 1989 m.), T.G. (g. 1989 m.), D.L. (g. 1989 m.), A.P. (g. 1990 m.) ir R.M. (g. 1990 m.).

Jie nuteisti už tai, kad 2008 metų liepos 19 dieną nuo 10.00 val. iki 12.00 val., būdami apsvaigę nuo alkoholio (išskyrus K.K.), pro buto langus ir balkonus, keikdamiesi įvairiais necenzūriniais žodžiais, rodydami nepadorius gestus ir nereaguodami į pastabas, tyčia pramogai mėtė įvairius daiktus į praeivius ir prie namo pastatytus automobilius, dėl to buvo apgadinti 5 automobiliai. Tokiais įžūliais ir vandališkais veiksmais kaltinamieji demonstravo nepagarbą aplinkai ir aplinkiniams bei sutrikdė visuomenės tvarką ir rimtį.

Be to, tuo pačiu laikotarpiu kaltinamieji neįsileido į butą pagal iškvietimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo atvykusių policijos pareigūnų, keikė juos įvairiais necenzūriniais žodžiais, o gaisrininkams–gelbėtojams išpjovus buto durų spynas ir pareigūnams patekus į butą, vengė sulaikymo stumdydami pareigūnus ir keikdami juos įvairiais necenzūriniais žodžiais. Tokiais savo veiksmais jie pasipriešino policijos pareigūnams ir juos įžeidė.

Teismo posėdžio metu nė vienas kaltinamųjų savo kaltės nepripažino, tik keli jų pareiškė, jog pro langą išmetė kažkokius daiktus.

Nuvykus į įvykio vietą, teko nurodinėti praeiviams trauktis į šalį, nes pro langus buvo mėtomi daiktai.

Apklausti teisme policijos pareigūnai paaiškino, kad tądien buvo gautas iškvietimas dėl pro langą mėtomų daiktų prie Justiniškių  gatvėje esančio namo. Nuvykus į įvykio vietą, teko nurodinėti praeiviams trauktis į šalį, nes pro langus buvo mėtomi daiktai. Policininkai matė, kaip vienas vaikinas pro balkoną kažką išmetė bei įžeidinėjo pareigūnus necenzūriniais žodžiais. Prie namo jau buvo primėtyta maisto produktų, įvairių buities daiktų. Jis nuėjo prie buto durų ir ilgai įkalbinėjo, kad viduj esantys jaunuoliai juos įsileistų, tačiau durys nebuvo atrakintos. Tuomet buvo iškviesti gaisrininkai, kurie išpjovė durų spyną, tik tuomet policininkai pateko į butą. Visi kaltinamieji įžeidinėjo pareigūnus įvairiais necenzūriniais žodžiais, muistėsi, mosikavo rankomis ir taip priešinosi sulaikomi, todėl buvo panaudoti antrankiai. Jis nukentėjo, nes buvo įžeidinėjamas, taip pat buvo kilusi grėsmė ir dėl to, kad kaltinamieji priešinosi.

Prie stovėjusių automobilių buvo išmestas butelis degtinės, taurelė, skardinė, gėlių vazonas, maisto produktai, kiti buities daiktai.

Visi nuteistieji turės atlyginti 3800 Lt padarytą turtinę žalą apgadintų automobilių savininkams.

„Skirdamas bausmes teismas atsižvelgia į tai, kad padarytos tyčinės nusikalstamos veikos, kaltinamieji yra jauno amžiaus,  mokosi, iki nusikalstamų veikų padarymo nebuvo teisti, dėl to teismas mano jog bausmės tikslai bus pasiekti skiriant su laisvės atėmimu nesusijusias bausmes bei skiriant teismo įpareigojimus, įgalinančius atlyginti nukentėjusiesiems asmenims žalą, padėsiančius valstybės institucijoms kontroliuoti jų elgesį tam tikrą laiką“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius