Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai krėtė „degtindarių“ kaimą

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro pareigūnai savaitgalį vyko patikrinti Šilutės rajono Užlaukės kaimą, jau vadinamą Degtindarių kaimu. Esą iš 60 jo gyventojų bent trečdalis suaugusiųjų užsiima naminės degtinės gamyba, atliekomis penimi ne tik paršiukai, bet ir ganyklose besiganantys veršeliai.
Įrnagos ir įrankių naminei degtinei gaminti ir prekiauti rasta kone kiekvienoje sodyboje.
Įrangos ir įrankių naminei degtinei gaminti ir prekiauti rasta kone kiekvienoje sodyboje. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Pasidaliję į dvi grupes, pareigūnai vienu metu apsilankė dviejose sodybose. Ne tik ore tvyrantis naminės degtinės tvaikas, bet ir pamatyti vaizdai ir bravorų gabaritai pribloškė: taip atvirai vos kelių šimtų metrų atstumu viena nuo kitos esančiose sodybose veikiančių bravorų daugiau nei 15 metų kovos su degtindariais patirtį turintys pareigūnai dar nebuvo regėję.

Tuo metu, kol iš Šilutės pakviesti pareigūnai fiksavo įkalčius pirmosiose dviejose varyklose, klaipėdiečiai mikliai įveikė elektriniais piemenimis pažabotą pievą ir apsilankė dar vienoje to paties kaimo sodyboje. Ten tvyranti sumaištis išdavė, kad šiuolaikinėmis ryšio priemonėmis kaime jau paskelbtas aliarmas, tačiau pareigūnų būta greitesnių: trečiojoje sodyboje rasta įranga „pagreitintam“ naminės varymui.

Apimti azarto pareigūnai ketino aplankyti dar bent porą to paties kaimo vietų, tačiau įvertinę informacijos sklaidos greitį bei esamą padėtį, šiuos planus atidėjo netolimai ateičiai. Iš viso visose trijose varyklose rasta per 11 tonų paruošto naminės gamybai raugo bei bemaž 800 litrų jau pagamintos produkcijos.

Trijų sodybų šeimininkams gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius