-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pervažiuotas automobilio Vilniuje žuvo gatvės viduryje gulėjęs septyniolikmetis (nuotraukos, video)

Vilniuje penktadienio vakarą tragiškai žuvo septyniolikmetis. Jį, gulintį vidury gatvės, pervažiavo automobilis. Nepilnametį iš po mašinos ištraukė ugniagesiai gelbėtojai.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Incidentas įvyko šiek tiek prieš 22 val. Gabijos gatvėje. Kaip vėliau policijai sakė automobilio Honda vairuotojas, tuo metu lijo. Policija jau atkreipė dėmesį į tai, kad toje vietoje, kur įvyko avarija, nedega gatvės apšvietimo žibintai.

„Pačiame viduryje gatvės gulintį žmogų pamačiau, kai jis buvo visai arti. Jis buvo apsirengęs tamsiais drabužiais. Nuspaudžiau stabdžius, suveikė ABS sistema ir viskas. Jis liko po mašina“, – sakė automobilio vairuotojas.

Iš paskos važiavę vairuotojai irgi tvirtino, kad ant gatvės gulinčio žmogaus visai nesimatė.

Po automobiliu patekusį jaunuolį, keldami automobilį rankiniais keltuvais, iš pradžių bandė ištraukti į nelaimės vietą atskubėję policijos patruliai. Tačiau pakelti automobilį tiek, kad iš po jo būtų galima ištraukti žmogų, pareigūnams nepavyko.

Vaikiną iš po mašinos ištraukė iškviesti ugniagesiai gelbėtojai. Nukentėjusįjį gelbėtojai ištraukė tik su specialia įranga pakėlę mašiną.

Dar gyvas jaunuolis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams. Pasak pareigūnų, akivaizdžiai matėsi, kad po automobiliu pateko nepilnametis. Todėl ypač sunkios būklės jis buvo išvežtas į Santariškių vaikų ligoninę. Prie pat ligoninės dėl patirtų sunkių galvos sužalojimų vaikinas mirė.

Pirminiais duomenimis, per avariją žuvo vilnietis A.K. (gim. 1992 m.). Lapkričio mėnesį vaikinas būtų šventęs savo aštuonioliktą gimtadienį. Neatmetama, kad penktadienio vakarą jis galėjo būti apsvaigęs. Taip pat neatmetama, kad dar prieš tragišką avariją jaunuolis galėjo būti sužalotas. Tačiau dabar šiuos samprotavimus turėtų patvirtinti arba paneigti teismo medikai.

Policija kol kas linkusi tikėti nepilnametį pervažiavusio vairuotojo žodžiais. Apžiūrėjus jo mašina paaiškėjo, kad automobilis neapgadintas.

„Jei mašina būtų partrenkusi einantį ar stovintį žmogų, būtų akivaizdūs apgadinimai. Šiuo atveju to nėra“, – tvirtina pareigūnai.

Vilniaus policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Per jį turėtų būti nustatytos tikslios nelaimės aplinkybės.

VIDEO: Pervažiuotas automobilio Vilniuje žuvo septyniolikmetis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius