-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po kaimus plinta padegimo manija

Nors policija praėjusią savaitę sučiupo keturis mėnesius Kėdainių rajone naktimis siautėjusį padegėją, gaisrai nesiliauja. Antradienio naktį Kauno rajono Čekiškės miestelio apylinkėse liepsnojo keturi ūkiniai pastatai.
Ugniagesys
Ugniagesys / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, nerimo apimti Čekiškių gyventojai žadėjo budėti. Antradienio naktį eidamas ratu padegėjas kas 2–3 valandas Čekiškės apylinkėse uždegdavo vis kitą pastatą, o švintant pasislėpė. Visi padegti ūkiniai pastatai yra vos 1–2 kilometrų spinduliu.

Atsakymą, kas tas paslaptingasis padegėjas, labai norėtų žinoti ir Čekiškės gyventojai, ir policijos pareigūnai. Prie sudegintų pastatų buvo atvykę kinologai. Bet aplink gaisravietes vaikščiojo daug žmonių, važinėjo mašinos, todėl susekti padegėjo nebuvo daug vilčių. Prašvitus tyrėjai mėgino tyrinėti automobilių pėdsakus, tačiau manoma, kad nusikaltėlis vaikščiojo pėsčiomis. Neaptikta ir padegamojo skysčio taros. Pareigūnai mano, kad padegėjas tiesiog vaikščiojo ir degtukais padeginėjo sausą šieną. Nuostoliai bus skaičiuojami dešimtimis ar net šimtais tūkstančių litų.

Kėdainių policija praėjusią savaitę sulaikė 21 metų jaunuolį, kuris per keturis mėnesius padegė šešis Skaistgirių kaimo pastatus.  Įtariamasis įkliuvo, kai padegė daržinę su 80 tonų šieno. Ugniagesiai ją gesino net septynias valandas. Prieš dvejus metus vaikinas buvo patyręs sunkią galvos traumą ir kartais nualpdavo, tačiau artimieji tvirtino nepastebėję jo elgsenos pokyčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius