-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po pirmųjų pergalių – laidotuvių vainikai

Trys jaunos stalo tenisininkės iš Vilniaus nespėjo su draugais ir artimaisiais pasidžiaugti Vokietijoje iškovotais medaliais. Ankstų pirmadienio rytą jos su klubo vadovu žuvo per kraupią avariją Lenkijoje, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Žvakė
Žvakė / „Photos.com“ nuotr.

Slėpdami ašarotas akis Vilniaus Pašilaičių rajone įsikūrusio stalo teniso klubo „Mažoji raketė“ darbuotojai ne iš karto paaiškino mažiesiems stalo tenisininkams, kodėl jiems buvo liepta padėti raketes ir eiti namo. Tik vėliau jie sužinojo, kad daugiau nebematys trijų savo draugių ir stalo teniso klubo įkūrėjo bei vadovo 40-mečio Vaidoto Sereikos. Jie visi keturi vakar ankstų rytą žuvo Lenkijoje įvykusioje avarijoje.

Tragediją išgyveno tik klubo „Mažoji raketė“ trenerė 36 metų Jelena Anikejeva ir viena mergaitė. Sužalotai trenerei, pasak dienraščio, vakar ligoninėje buvo atlikta operacija. V.Sereika ir J.Anikejeva į varžybas Vokietijoje vežėsi ir šią sporto šaką pamėgusias savo dukteris.

Pavakarę į klubą atėjęs žuvusiojo V.Sereikos sūnus Matas išgirdo, kad ligoninėje gydoma jo sesuo Meida. Jai po poros savaičių sukaks devyneri metai. Artimųjų žiniomis, mergaitė nepatyrė gyvybei pavojingų sužalojimų.

Savo amžiaus grupėje jos buvo geriausios klubo „Mažoji raketė“ žaidėjos.Kaip rašo „Lietuvos rytas“, į Vokietijos Diuseldorfo mieste vykusias vaikų teniso varžybas „Andro Kids Open’11“ iš Lietuvos važiavo keturios 9–10 metų mergaitės. Savo amžiaus grupėje jos buvo geriausios klubo „Mažoji raketė“ žaidėjos.

Gerų rezultatų šios vilnietės pasiekė ir Vokietijoje. Ir po vieną, ir poromis žaidžiančios mergaitės iškovojo prizinių vietų. Sėkmingai pasirodžiusi komanda planavo, kad vakar prieš pietus jau grįš į Vilnių. Mergaitės dar tikėjosi nueiti į mokyklą, nes šių mokslo metų jos taip ir nepradėjo. Į rungtynes Vokietijoje jaunosios tenisininkės išvyko rugsėjo 1-ąją.

Į Vokietiją jaunosios sportininkės su treneriais vyko V.Sereikos automobiliu. Kaip dienraščiui pasakojo „Mažoji raketė“ įkūrėjo sūnus, tėvas visada taip darydavo – važiuodavo į kitus Lietuvos miestus arba į užsienį.

Vakar žuvusioms mergaitėms tai buvo ketvirtoji kelionė į varžybas. Neseniai jos su bendraamžiais rungėsi Utenoje, maždaug prieš pusmetį visos vyko į Lenkiją.

Vakar jų kelionė baigėsi apie 6 valandą ryto. Lenkijoje, ties Knuroveco kaimu, V.Sereikos vairuojamas automobilis „Toyota Verso” įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su mikroautobusu „Volkswagen Transporter”. Juo važiavo šeši darbininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius