-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Posėdžių salėje – vokiškos pasakos

Kauno apygardos teisme atversta Vokietijos pilietybę turinčio Tareko Michaelo Samie Daouiji, kaltinamo neteisėtu disponavimu ginklu ir šoviniais bei suklastotų dokumentų naudojimu, byla.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Vakar prasidėjo gibraltariečio ir vokietės sūnaus T.M.S.Daouiji, pastaruoju metu gyvenusio Paryžiuje, kur šis galbūt slapstėsi nuo Vokietijos policijos, ieškančios jo už plėšimus bei vagystes, bylų nagrinėjimo maratonas. Kauno apygardos teismas atvertė bylą, kurioje T.M.S.Daouiji kaltinamas neteisėtu disponavimu perdirbtu revolveriu ir savadarbiais šoviniais, kontrabanda įvežtais į Lietuvą. Užsienietis kaltinamas ir naudojimusi suklastotais trimis Italijos bei Prancūzijos piliečių asmens dokumentais. Posėdis prasidėjo nuo kaltinamojo atsiprašymo „praėjusį kartą pasikarščiavus“, mat per praeitą posėdį į kitą teisėją jis kreipėsi anglišku keiksmažodžiu. Už tai T.M.S.Daouiji iškelta dar viena byla – dėl valstybės tarnautojo įžeidimo. Šiandien ją ketina atversti Kauno miesto apylinkės teismas.

Gaudynės pasienyje

T.M.S.Daouiji gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Pirmasis šią bylą turėjęs Kauno apygardos teismo teisėjas suabejojo dėl kaltinamojo, kurio nuotrauka buvo ant visų jo drabužiuose rastų įvairių valstybių piliečių dokumentų, asmenybės. Grąžinus bylą prokurorams, šie kreipėsi į Apeliacinį teismą. Šis bylą grąžino Kauno apygardos teismui.

Trečiadienį atverstoje byloje liudijo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Kalvarijos užkardos bei Kalvarijos policijos pareigūnai, pernai gruodžio 17 dienos vakarą vaikęsi šio Vokietijos piliečio vairuojamą „VW Golf“, ant kurio buvo Kalifornijos numeriai. Pasieniečiams sukėlė įtarimą, kodėl jie purvini.

T.M.S.Daouiji sulaikytas tik padedant Kalvarijos policijai. Pirmąją policijos užkardą jis sugebėjo apvažiuoti kelkraščiu, tačiau vėliau buvo pergudrautas geriau vietinius keliukus žinančių patrulių. T.M.S.Daouiji sustabdytas tik paleidus 5 šūvius ir į pagalbą pasitelkus vilkiko vairuotoją. Jo paprašyta padėti užblokuoti kelią.

Austrijos šešėlis

Pirmoji staigmena, kuri laukė T.M.S.Daouiji sustabdžiusių pareigūnų, buvo jo drabužiuose rasta Italijos piliečio asmens tapatybės kortelė ir Prancūzijos vairuotojo pažymėjimas. Pasikvietus kinologą su šunimi, šis nesitraukė nuo vairuotojo sėdynės. Netrukus iš po jos buvo ištrauktas krepšys. Jame aptiktos dar dvi Prancūzijos piliečių asmens tapatybės kortelės, revolveris ir per tūkstantį įvairių šovinių. Ekspertai nustatė, kad revolverio numeris panaikintas, jis pats, kaip ir šoviniai, perdirbtas, o Italijos piliečio asmens tapatybės kortelė prieš 10 dienų iki T.M.S.Daouiji sulaikymo buvo pavogta kartu su savininko pinigine Austrijoje.

Teisiamasis dievagojosi revolverį ir šovinius įsigijęs legaliai Kaune. Ir šis orinis ginklas, ir guminės kulkos parduodamos be jokio specialaus leidimo. Ginklo prireikė, nes dažnai tenka vežiotis nemažas pinigų sumas, o šovinius pirko dėžėmis, nes Lietuvoje jie pigesni nei Prancūzijoje, kur turi paklausą tarp sportinio šaudymo mėgėjų. Revolverio sulaikytasis esą taip pat neperdirbęs, tačiau ginklas buvo laikomas draugo garaže ir kartą buvo nukritęs ant žemės. Neperdirbęs jis ir kulkų – tik šioms sulūžus, jas klijavo.

Mįslinga klastotė

T.M.S.Daouiji įkliuvo neva veždamas alimentus Kaune augančiai 4 metų dukrai. Lankė ją kas mėnesį. Be to, Lietuvoje pigiau suremontuodavo dažniausiai iš JAV atgabentus automobilius ir juos parduodavo Prancūzijoje. Prieš šią kelionę Paryžiaus oro uoste dingo T.M.S.Daouiji dokumentai. Laukti, kol Vokietija išduos naujus, jis neturėjo laiko, todėl nusipirko padirbtus – už 150 eurų Paryžiaus maisto turguje.

T.M.S.Daouiji advokatas teismui pateikė kaltinamojo brolio atvežtą revolverio įsigijimo kvitą. Jį išdavė UAB „Vollit“ Kauno filialo vedėjas Leonas Gudaitis, nors bylai pateikta pažyma, kad T.M.S.Daouiji parduotuvėje įsigijo kito pavadinimo pistoletą. L.Gudaitis jau buvo teisiamas už tai, kad pardavė iš „po stalo“ vienam kauniečiui per apiplėšimą atimtą pistoletą. Neva šį jam atnešė pažįstamas apsaugininkas. Tada L.Gudaitis atleistas nuo bausmės pagal laidavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius