-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią parą ugnis nuniokojo keturis automobilius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 22 gaisrai. Žmonių aukų ir traumų juose pavyko išvengti, tačiau ugnis gyventojams padarė nemažų nuostolių.
Ugniagesiai gesina automobilį
Ugniagesiai gesina automobilį / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį anksti ryte apie 5 val. Lazdijuose, M.Gustaičio gatvėje, užsiliepsnojo medinė pirtis. Per gaisrą išdegė pastato vidus, apdegė sienos, nudegė bitumine danga dengtas stogas.

Dar vieną medinę pirtį ugnis supleškino Trakų rajone, Pilialaukio kaime. Šių gaisrų aplinkybės tiriamos.

Apie 10 val. Klaipėdoje, Mokyklos gatvėje, ant viaduko užsidegė automobilis „VW Polo“. Gaisro metu išdegė mašinos variklio skyriaus degios detalės, apdegė variklio dangčio dažai.

Apie 11.20 val. Alytuje, Likiškėlių g. ir Suvalkų g. sankryžoje, užsiliepsnojo automobilis „Audi 80“. Per gaisrą apdegė mašinos variklio skyrius, akumuliatorius ir variklio gaubtas. Gaisras įsiplieskė dėl gedimų automobilio elektros instaliacijoje.

Apie 21.20 val. Mažeikiuose, Laižuvos gatvėje, prie UAB ,,Mažeikių rugelis“, užsidegė lengvasis automobilis „Mercedes Benz 308“. Atskubėjus ugniagesiams, mašina jau degė atvira liepsna. Gaisro metu išdegė variklio skyriaus degios detalės, automobilio salonas, apdegė variklio antvožo dažai, nuo karščio išdužo langų stiklai.

Dar vienas lengvasis automobilis naktį iš ketvirtadienio į penktadienį apie 3.10 val. užsiliepsnojo Švenčionių rajone, už Pašaminės kaimo. Per gaisrą automobilis „Honda Civic“ sudegė nepataisomai. Šių gaisrų aplinkybės dar aiškinamos.

Apie 22 val. gaisras kilo Trakų rajone, Žaliosios kaime esančiame individualiame gyvenamajame name. Apie gaisrą ugniagesiams buvo pranešta pavėluotai, tad jiems atskubėjus į nelaimės vietą, medinis pastatas jau buvo beveik sudegęs. Laimė, ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti kitus 2 šalia stovinčius namus. Įvykis tiriamas.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 28 kitus gelbėjimo darbus, kurių metu jie išgelbėjo 3 autoįvykių metu nukentėjusius žmones bei ištraukė 3 skenduolius.

Ketvirtadienį ryte Vilniaus rajone, prie Kazimieravo kaimo, iš Kazimieravo ežero buvo ištrauktas 25-erių metų vyro kūnas. Pavakarę Jurbarko rajone, Šilinės kaime, iš tvenkinio ištrauktas nuskendęs 48-erių metų vyriškis, o vakare Šiaulių rajone, Drąsučių kaime, ugniagesių narai iš vandens telkinio 2,5 m gylio ištraukė dar vieno paskendusio 39-erių metų vyro kūną.

Ugniagesiai su nerimu laukia artėjančio savaitgalio, kai gyventojai plūstels į gamtą atsigaivinti prie vandens telkinių. Juolab kad pernai liepą vien tik ugniagesiai gelbėtojai ištraukė net 81 nuskendusį žmogų, iš jų 6 vaikus. Tad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas dar kartą įspėja gyventojus būti ypač atsargiems prie vandens telkinių: nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, ypač išgėrus alkoholinių gėrimų. Saugiau pasirinkti paplūdimį arba vietą, kur maudosi daugiau žmonių ir kur budi gelbėtojai. Perkaitus saulėje, nešokti staiga į vandenį, pirma juo apsišlakstyti. Nepalikti prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius