Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusio savaitgalio gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 113 gaisrų, kuriuose 1 žmogus žuvo ir 3 buvo traumuoti. Ugniagesiai dar atliko 38 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo juose 4 gyventojus.
Ugniagesys
Ugniagesys / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienio naktį Marijampolės savivaldybės Marciniškių kaime užsidegė gyvenamasis namas. Ugniagesiams atskubėjus į įvykio vietą, medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Ugnis sunaikino namą, o gaisravietėje buvo rastas, kaip spėjama, smarkiai apdegusio 51 metų namo šeimininko kūnas. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio naktį Jonavos rajono Ruklos miestelyje gaisras kilo nežinomo savininko daugiabučio namo bute. Gaisro metu išdegė apleisto buto vienas kambarys, aprūko kitos patalpos. Gaisre nukentėjo neblaivus 34 metų vyras, kuriam prireikė medikų pagalbos.

Tą pačią šeštadienio naktį Panevėžyje, Smėlynės gatvėje, gaisras kilo irgi daugiabučio namo bute. Per gaisrą apdegė buto durys, sudegė kilimėlis, išdegė bendro naudojimo koridoriaus grindų linoleumas. Gesindamas ugnį rankas apdegė 18-metis vaikinas, jis gydomas ambulatoriškai.

Dar vienas žmogus nukentėjo per gaisrą, kuris sekmadienį vakare kilo Kretingoje, sodų bendrijoje ,,Vienybė”, kur užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Gaisro židinys buvo namo rūsyje, kur užsidegė 5 litrų benzino bakelis. Gesindamas liepsnas rankas ir kojas apdegė 28 metų vyras, kurį greitosios medicinos pagalbos darbuotojai išvežė į ligoninę. Gaisro metu dar aprūko rūsio sienos ir lubos.

Mažeikiuose, Žemaitijos gatvėje, sekmadienį popiet gaisras kilo daugiabučiame name, kur laiptinėje tarp ketvirto ir šešto aukštų užsidegė elektros laidai ir kabeliai. Gaisro metu apdegė elektros laidai, aprūko laiptinė. Laiptinės vėdinimui buvo išdaužti laiptinės stiklai, o iš uždūmytų butų laukan buvo išvesta 10 gyventojų. Įvykis tiriamas.

Ankstų šeštadienio rytą Vilniaus rajono, Vaidotų kaime, UAB „Vilniaus universaliųjų metalo konstrukcijų“ gamyklos teritorijoje pasklido dūmai. Atvykę ugniagesiai nustatė, kad bendrovės teritorijoje degė sukrautos UAB „Bionovus“ priklausančios medienos skiedros, skirtos kūrenimui. Skiedros buvo sukrautos maždaug buvo futbolo aikštės dydžio plote. Ugnis buvo užgesinta. Dviem įmonės krautuvais buvo išvežta apie 600 kub.m. apdegusių skiedrų,  nuo ugnies buvo išgelbėtas šalia stovintis skardinis sandėlis.

Ankstų sekmadienio rytą Šiaulių rajono Šilėnų kaime užsidegė UAB „Geležinkelio tiesimo centras“ dviejų aukštų administracinis pastatas. Gaisras kilo persirengimo patalpoje, kur apdegė spintos ir jose buvę daiktai, aprūko sienos, vandeniu buvo sulietos apačioje buvusios patalpos. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Savaitgalį ugnis nuniokojo 10 gyvenamųjų namų. Šeštadienio vidurdienį Klaipėdos rajono Priekulės miestelyje, užsidegė individualus dviejų aukštų namas su palėpe. Gaisro metu nudegė ir buvo nuardyta dalis stogo, apdegė ir aprūko vidaus patalpos.

Utenos rajono Maželiškių kaime šeštadienio popietę užsiliepsnojo kitas individualus gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti jau nepavyko.

Šeštadienio popietę Varėnos rajono Jonionių kaime taip pat užsidegė individualus gyvenamasis namas. Gaisro metu nudegė pastato stogas, išdegė vidinės sienos bei viduje buvęs turtas. Gaisro aplinkybės taip pat tikslinamos.

Du namai šeštadienio vakarą buvo padegti tyčia. Mažeikių rajono Šerkšnėnų kaime ir Panevėžio rajono Akmenių kaime per sukeltus gaisrus  apdegė namų sienos, tačiau ugnis buvo laiku pastebėta ir greitai užgesinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius