-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose nukentėjo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyti 56 gaisrai ir 12 kitų gelbėjimo darbų. Viename gaisre buvo traumuotas žmogus.
Ugniagesys
Ugniagesys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šis gaisras pirmadienį vakare dėl neatsargaus žmonių elgesio kilo Kauno rajono Panevėžiuko kaime daugiabučio namo bute. Čia prie kūrenamos krosnies užsidegė sukrautos malkos. Per gaisrą apdegė malkos, aprūko virtuvė. Iš uždūminto kambario buvo išvestas smalkėmis apsinuodijęs 81 metų buto šeimininkas ir išvežtas į ligoninę.

Dėl neatsargaus žmogaus elgesio pirmadienį popiet gaisras kilo ir Akmenėje, Ramučių gatvėje esančio daugiabučio namo rūsyje. Atskubėję ugniagesiai užgesino sandėliuke degančius namų apyvokos daiktus ir išvėdino rūsio patalpas.

Lietuvą ir toliau stingdo arktinis šaltis, kurį tebelydi ir dažni gyventojų pastatų gaisrai. Štai praėjusią parą šalyje degė 8 gyvenamieji namai.

Praėjusią naktį Vilniaus rajono Genių kaime užsiliepsnojo statomas dviejų aukštų gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė ir buvo išardytas antras namo aukštas, išdegė pirmas aukštas ir jame buvusios statybinės medžiagos. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Pirmadienį anksti ryte Jurbarke, Vydūno gatvėje, užsidegė individualus vieno aukšto medinis gyvenamasis namas. Per gaisrą vonios kambaryje išdegė apšiltinimo medžiaga ir elektros laidai, apdegė ir buvo nuardyta namo apdailos plastikinės dailylentės, įlūžo namo perdengimas, aprūko kitos patalpos. Vidurdienį ugniagesiai vėl gavo pranešimą, kad šiame name dega židinys. Per gaisrą apdegė židinio apdaila, apsmilko apšiltinimo medžiaga, buvo uždūmintos visos namo patalpos.

Taip pat pirmadienį ryte Trakų rajono Akmenos kaime užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas ir mansarda, išdegė pirmas aukštas. Gaisro aplinkybės taip pat nustatinėjamos.

Kelmės rajono Kražių miestelyje vidurdienį užsiliepsnojo irgi gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė virtuvė ir kambarys bei ten buvę namų apyvokos daiktai, vandeniu buvo sulietos kitos patalpos. Vienas namo gyventojas apdegė ranką, tačiau medikų pagalbos atsisakė. Gaisras kilo dėl krosnių ir dūmtraukių įrengimo bei eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Pirmadienį vakare Elektrėnų savivaldybės Naujakiemio kaime užsidegė individualus medinis vieno aukšto gyvenamasis namas. Per gaisrą išdegė priestato vidus, apdegė stogo konstrukcijos ir perdengimas. Gaisro priežastys tikslinamos.

Dar vienas gyvenamasis namas naktį iš pirmadienio į antradienį degė Kėdainių rajono Petkūnų kaime. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastato stogas ir perdengimas buvo sukritę. Ugnis sunaikino medinį pastatą, sudegė ir viduje buvęs namų turtas, nuo ugnies pavyko išsaugoti šalia stovintį ūkinį pastatą. Įvykis tiriamas.

Ugnis šiomis šaltomis dienomis atkakliai persekioja ir netvarkingų automobilių šeimininkus. Štai ir pirmadienį užsiliepsnojo 5 lengvieji automobiliai, kuriuos liepsnos smarkiai nuniokojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius