Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose nukentėjo žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyti 62 gaisrai ir 14 kitų incidentų, kuriuos likvidavo ugniagesiai.Pirmadienio gaisruose buvo traumuotas vienas žmogus, o gelbėtojai suteikė pagalbą 2 piliečiams.
Gaisras Traksėdžių durpyne.
Gaisras Traksėdžių durpyne. / Edvardo Jurjono nuotr.

Pirmadienį po pietų buvo gautas pranešimas, kad Šilutės rajono Kintų seniūnijoje šalia Traksėdžių kaimo gaisras kilo ,,Klasmann – Deilmann Šilutė”  bendrovei priklausančiame durpyne. Pučiant stiprokam vėjui ugnis iš kelių hektarų ploto greitai išplito po didelę durpyno teritoriją ir persimetė į šalia esantį mišką, užsidegė ir paruošti durpių   kaupai, o juodi dūmų debesys užklojo ne tik  vietos apylinkes, bet ir pasiekė netoliese esančią Šilutę bei už 50 km nutolusią Klaipėdą. Ugniagesiai  paskelbė aukščiausią – penktą – gaisro pavojų, o trijose vietos – Kintų, Saugų ir Šilutės – seniūnijose ekstremalią situaciją. Įsismarkavusio gaisro gesinti atskubėjo didelės ugniagesių pajėgos iš visos Klaipėdos apskrities, buvo pasitelktas ir KAM sraigtasparnis, kuris pylė vandenį sunkiai arba visai neprivažiuojamose pelkėtose vietose. Pirmadienio vakare gaisrą šalia esančiame miške pavyko lokalizuoti.

Tačiau antradienį ryte kilęs vėjas vėl įplieskė aprimusį gaisrą degančiame durpyne. Ugniagesių duomenimis gaisras išplito maždaug 100 ha plote, degė 28 supilti durpių kaupai. Gaisrą gesina ne tik Klaipėdos, bet ir Šiaulių bei Kauno  apskričių ugniagesiai. Nuo pat ankstaus ryto liepsnas malšina ir KAM sraigtasparnis. Ugnies gesinti pasitelkta ir 60 krašto apsaugos karių, vietos miškininkai bei durpyno darbuotojai. Vadovauti gaisro gesinimui išvyko ir PAGD pajėgų valdymo grupė, vadovaujama departamento direktoriaus pavaduotojo V. Kurkulio.  Specialistai kol kas neprognozuoja, kiek laiko gali užtrukti šio gaisro gesinimas.

Miškininkai nuogąstauja, kad miškai vietomis gerokai išdžiūvę ir todėl kyla pavojus, kad juose gali kilti gaisrai. Štai praėjusią savaitę ugniagesiai gesino 15 gaisrų atvirose teritorijose, kai tuo tarpu savaitę anksčiau tokių gaisrų buvo įregistruota tik 2.

O pirmadienį vienas toks gaisras kilo Kazlų Rūdos savivaldybės Kvietiškio kaime, Varnabūdės miško masyve. Čia dėl neatsargaus žmonių elgesio  miško kirtavietėje užsidegė nupjautos medžių šakos, kelmai ir durpingas dirvožemis. Gaisro metu išdegė  5 arai miško paklotės ir  4 arai jaunuolyno.

Pirmadienį vakare Vilniuje, Architektų gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Gaisrą sukėlė ant viryklės pridegęs puodas su maistu. Atvykę ugniagesiai užgesino gaisrą, išvedė iš kambario dūmų prisikvėpavusią buto šeimininkę ir perdavė ją iškviestiems medikams.

Pirmaidneį po pietų Utenoje, Metalo gatvėje užsidegė UAB ,,Liutgaras” sandėlis. Per gaisrą apdegė pastato stogas, langai ir vartai, išdegė viduje buvusios statybinės medžiagos. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Praėjusią parą ugniagesiai gesino net 9 degusius automobilius. Didelis toks gaisras kilo naktį iš pirmadienio į antradienį Kaune, Žeimenos gatvėje, kur, kaip įtariama, buvo padegti keli lengvieji automobiliai. Ugnis sunaikino 2 mašinas, o dar 2 – apdegė. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius