Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros incidentuose ugniagesiai išgelbėjo vieną žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyti 43 gaisrai ir 18 kitų incidentų, kuriuos likvidavo ugniagesiai gelbėtojai. Žmonių aukų vakarykščiuose gaisruose buvo išvengta, o ugniagesiai kituose įvykiuose išgelbėjo vieną žmogų.
Įvykio vietoje
Po gaisro / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusią naktį Šiauliuose, Pakruojo gatvėje, gaisras kilo UAB ,,Metaloidas” teritorijoje, šalia padangų perdirbimo cecho pastato. Čia dideliame plote užsidegė įvairios gumos ir tekstilės atraižos, kurių krūvos aukštis siekė kelis metrus. Šios atraižos   degė ir pastato viduje. Iš greta gamybos cecho sukrautos  kaugės rūkstančius dūmus darbuotojai pastebėjo pirmą valandą nakties. Atskubėję 7 ugniagesių ekipažai iki ryto malšino ugnį maždaug 200 kvadratinių metrų plote. Lokalizavus gaisrą vienas gelbėtojų ekipažas liko dar budėti, kol darbuotojai perkrovė metalo vielos atliekas, ir laistė jas vandeniu. Per gaisrą nukentėjo įrenginiai, cecho lauko siena, langai, stogas. Manoma, kad gaisras kilo per technologinį procesą , kai atskirtos įkaitusios atliekos išvežamos į lauką, kur joms užsidegti pakanka ir menkiausios kibirkšties. Įvykis tiriamas.

Trečiadienį po pietų Biržų rajono Kadarų kaimo miške buvo pastebėti du gaisro židiniai. Viename gaisro židinyje maždaug 2 ha plote degė pernykštė sausa žolė, pavieniai kelmai ir miško  jaunuolynas. Kito židinio plotas siekė apie 2,5 ha. Ir čia liepsnojo sausa pernykštė žolė bei  jauni medžiai. Gaisro gesinti atskubėjo 4 ugniagesių autocisternos su jų ekipažais, ugnį taip pat malšino ir miško urėdijos darbuotojai. Gaisro metu išdegė apie 3,5 ha bendro miško ploto, tačiau nuo ugnies buvo išgelbėtas apie 1 ha miško jaunuolyno.Gaisro priežastys aiškinamos.

Skuodo rajono Mosėdžio miestelyje popiet užsiliepsnojo apleistas nenustatyto savininko mūrinis dviejų aukštų namas. Per gaisrą apdegė stogas, pradegė perdengimas, išdegė kambarys ir jame buvusios šiukšlės. Gaisro aplinkybės nustatinėjamos.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Telšiuose, Pramonės gatvėje, užsidegė medinis garažas. Gaisro metu nudegė dalis stogo, išdegė vidinės sienos. Įvykis tiriamas.

Trečiadienį ryte Kėdainių gelbėtojai, panaudoję specialią  gelbėjimo įrangą, Kalnaberžės kaime iš apvirtusio lengvojo automobilio BMW 320  ištraukė  sužalotą ir prispaustą 19-metį vairuotoją ir perdavė jį iškviestiems medikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius