-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stos sostinės miškeliuose vilnietes šiurpinęs ir skriaudęs vyras

Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Tomas Čepelionis teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl seksualinio prievartavimo (BK 150 str. 1 d.). Šiuo sunkiu nusikaltimu kaltinamas 30 metų Šalčininkų rajono gyventojas R.V., kurio aukomis tapo dvi merginos.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Teismas

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai teigti, kad vieną 2008-ųjų gegužės naktį nuošalioje sostinės vietoje R.V. patykojo jaunos merginos ir nusitempė ją į greta esantį miškelį. Aukai mėginant ištrūkti ir šauktis pagalbos užpuolikas pagrasino ginklu. Išgąsdinęs merginą ir palaužęs jos valią R.V. patenkino savo lytinę aistrą kitokio sąlyčio būdu.

Beveik po metų panašiai jis nuskriaudė ir kitą merginą, tik prieš tai jai pademonstravo savo tariamąjį vyriškumą. Merginai liepus iškrypėliui trauktis šalin, R.V. ją pasivijo ir grasindamas peiliu privertė eiti kartu. Į artimiausią miškelį.

Specialistai patvirtino, kad įvykio vietoje aptiktų biologinių pėdsakų genotipas sutampa su kaltinamojo genotipu.

Per kratą name, kuriame gyvena R.V., buvo aptiktas revolveris, skirtas šaudyti šoviniais su gumine kulka, tačiau tinkamas ir dujiniams bei garsiniams šoviniams. Kaltinamasis pareigūnus tikino šį ginklą įsigijęs savigynai – neva grįžtant vakarais iš savo merginos baugu eiti per mišką. R.V. neigia revolveriu grasinęs aukoms – girdi, jis ginklą tiktai laikydavęs rankoje.

Savo tėvo nepažįstantis vyriškis specialybę įgijo vienoje sostinės profesinių mokyklų. Įsidarbinęs statybos bendrovėje, kasdien į Vilnių iš Šalčininkų rajono važinėdavo vienu iš savo automobilių. Jeigu tik nelikdavo nakvoti pas savo gerokai jaunesnę draugę.

Giminaitė, pas kurią R.V. gyveno mokydamasis Vilniuje, jį apibūdino kaip ramų, draugišką, mylintį vaikus. Nieko keisto jo elgesyje nepastebėjo nė vienas iš apklaustų kaltinamojo artimųjų.

Teismo psichiatrijos ekspertizė patvirtino, kad nusikalstamų veikų padarymo metu R.V. nesirgo ir dabar neserga lėtiniu bei laikinu psichikos sutrikimu, galėjo visiškai suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti. Kaltinamasis nebuvo ir patologinio bei fiziologinio afekto būsenos, jam nereikia taikyti priverčiamųjų medicinos pobūdžio priemonių.

Prieš teismą R.V. stos pirmą kartą. Administracine tvarka baustas buvo šešis kartus.

Pasak prokuroro T.Čepelionio, be inkriminuotų dviejų nusikaltimų epizodų, R.V. prisipažino ir gana išsamiai papasakojo dar apie penkis, įvykdytus 2008–2009 metais apibrėžtoje sostinės teritorijoje. Deja, nustatyti šių penkių aukų pareigūnams nepavyko.

Už seksualinį prievartavimą naudojant fizinį smurtą ar grasinant tuoj pat jį panaudoti numatyta arešto bausmė arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius