Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorų prašytas patraukti baudžiamojon atsakomybėn teisėjas atsipirko pastaba

Seimo sprendimu baudžiamojon atsakomybėn nepatrauktam Panevėžio apygardos teismo teisėjui Arnoldui Šukaičiui Teisėjų garbės teismas skyrė pastabą.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Išnagrinėjęs teisėjo drausmės bylą, Teisėjų garbės teismas konstatavo, kad A.Šukaitis savo privataus gyvenimo netvarkė taip, kad nenukentėtų teismų interesai ir teisėjo reputacija, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Šis sprendimas gali būti apskųstas Lietuvos aukščiausiajam teismui.  Gegužės viduryje Panevėžio apygardos teismo teisėjas A.Šukaitis nebuvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. Nors dauguma Seimo narių balsavo, kad būtų panaikintas teisėjo teisinis imunitetas, jų balsų tuomet neužteko. Už tai buvo 65 parlamentarai, o norint panaikinti imunitetą reikia surinkti daugiau kaip pusę, t. y. ne mažiau kaip 71 Seimo nario, balsų.

Tokiu būdu Seimas tik iš dalies patenkino generalinio prokuroro Algimanto Valantino prašymą – Panevėžio apygardos teismo teisėją Rimantą Savicką leista patraukti baudžiamojon atsakomybėn, o A.Šukaičio – ne.

Balandžio 28 d. generalinis prokuroras A.Valantinas kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Panevėžio apygardos teismo teisėjus R.Savicką ir A.Šukaitį.

Prokuroras parlamentarus informavo, kad atliekami du ikiteisminiai tyrimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumento suklastojimo ir jo panaudojimo, sukčiavimo bei dėl kyšininkavimo ir papirkimo.

A.Valantinas tuomet pranešė, kad turimi duomenys leidžia įtarti, jog R.Savickas organizavo tikro dokumento – nedarbingumo pažymėjimo – suklastojimą, kaip kyšius neva paėmė tris viskio butelius ir maisto produktų, o abu teisėjai į medžioklę vyko automobiliu, kuriam padangas pirko R.Savicko paskirtas bankroto administratorius.

Pasak generalinio prokuroro, dėl šių teisėjo R.Savicko ir jam padėjusio teisėjo A.Šukaičio veiksmų didelės žalos patyrė valstybė, nes buvo pažemintas teisminės valdžios autoritetas ir diskredituotas teisėjo vardas.

Komisijai pradėjus dirbti prokurorai pateikė papildomos medžiagos - kad R.Savickas kaip kyšį paėmė ir 2400 litų.

R.Savickas teismuose dirba nuo 1989-ųjų balandžio, o Panevėžio apygardos teismo teisėju buvo paskirtas 1995-ųjų sausį.

A.Šukaitis karjerą teismuose pradėjo 1989-ųjų gruodį – dirbo Anykščių teisme. Nuo 1995-ųjų sausio jis taip pat dirba Panevėžio apygardos teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius