Savaitgalio gaisruose žuvo du žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad šį savaitgalį Lietuvoje kilo 75 gaisrai, pasiglemžę 2 žmonių gyvybes ir 2 gyventojus traumavę. Ugniagesiai dar atliko 46 kitus gelbėjimo darbus ir suteikė pagalbą 8 piliečiams.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vilniaus ugniagesių nuotr.

Penktadienio popietę Alytaus rajono Obelytės kaime užsidegė O.P. individualus gyvenamasis namas. Kai į įvykio atvyko ugniagesiai, medinis pastatas jau degė atvira liepsna, o stogas buvo sukritęs. Apmalšinus liepsnas gaisravietėje buvo rastas stipriai apdegęs 62 metų moters kūnas. Gaisro metu namas sudegė, nuo ugnies pavyko išsaugoti aplink esančius kitus pastatus. Įvykis tiriamas.

Penktadienio vakarą Šakių rajono Šikšnių kaime užsiliepsnojo N.P. gyvenamasis namas. Ir šiame gaisre ugniagesiams atskubėjus į įvykio vietą, ugnis jau siaubė medinį pastatą. Per gaisrą namas ir jame buvę daiktai sudegė, o gesindamas ugnį kojas apdegė 62 metų vyras. Nuo liepsnų išgelbėtas šalia stovintis ūkinis pastatas. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Dar vienas žmogus nukentėjo per gaisrą, kuris kilo sekmadienio rytą Šakiuose, Kęstučio gatvėje esančiame daugiabučio namo bute. Gaisro metu sudegė lova, apdegė bei aprūko kambario sienos, išdužo lango stiklas. Nuo įsiplieskusios ugnies nukentėjo ir 59 metų vyras, kuris buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro priežastys taip pat nustatinėjamos.

Taip pat vakar ryte Kalvarijos savivaldybės Jungėnų kaime užsidegė nustatinėjamo savininko ūkinis pastatas. Apgesinus ugnį gaisravietėje buvo rastas apdegęs 70-mečio vyro kūnas. Gaisro metu dar nudegė pastato stogas, išdegė dvi vidaus patalpos. Nuo ugnies buvo išgelbėtas automobilis, gyvenamasis namas ir malkinė. Nelaimės aplinkybės irgi aiškinamos.

Ugnis šiomis dienomis ir toliau siaubia gyvenamuosius būstus. Štai penktadienio vakarą Kaune, Rokelių gatvėje dėl neatsargaus žmogaus elgesio užsidegė S.S. gyvenamasis namas. Namo gyventojas neatsargiai pylė į krosnį benziną, o nuo jo užsiliepsnojo šalia buvusi indaplovė ir spintelė. Per kilusį gaisrą dar apdegė virtuvės sienos ir lubos, aprūko kitos patalpos.

Šeštadienio rytą Vilniuje, Totorių gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Kai į gaisro vietą atvyko ugniagesiai, antrame aukšte prie lango stovėjo 3 moterys su vaiku. Su ištraukiamų kopėčių pagalba moteris su naujagime bei 19 ir 21 metų merginos buvo išgelbėtos. Moteris ir naujagimė buvo išvežtos į ligoninę patikrinti sveikatą. Bute dar išdegė virtuvė, apdegė koridorius, aprūko kambariai. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio popietę Trakų rajono Lentvario mieste, Vilniaus gatvėje užsidegė daugiabutis dviejų aukštų gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė medinio pastato stogas, išdegė 2 butai, aprūko dar vienas butas. Nuo ugnies buvo apgintas šalia stovintis kitas medinis namas ir ūkinis pastatas. Gaisro priežastys aiškinamos.

Šeštadienio vakarą ugnis dar nusiaubė Alytaus rajono Gražulių kaimo gyventojos V.Š. gyvenamąjį namą, o sekmadienį popiet – Šalčininkų rajono Tetėnų kaimo gyventojo M.E. namą. Abiejų gaisrų priežastys tikslinamos.

Savaitgalį ugniagesiams teko atlikti ir nemažai gelbėjimo darbų. Ypač jų padaugėjo sekmadienį, kai visoje šalyje pasnigo ir pradėjo pustyti. Dėl užpustytų ir sunkiai pravažiuojamų kelių ugniagesiai sekmadienį 15 kartų vyko ištraukti įklimpusių automobilių, iš jų 11 – greitosios medicinos pagalbos mašinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius