-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio gaisruose žuvo vienas žmogus, devyni buvo traumuoti

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad pirmasis kalendorinės žiemos savaitgalis pasižymėjo gaisrais, kuriuose nukentėjo nemažai šalies gyventojų. 78 įregistruotuose gaisruose ugnis pasiglemžė vieno žmogaus gyvybę ir devynis piliečius traumavo. Ugniagesiai dar atliko 30 kitų gelbėjimo darbų ir išgelbėjo juose 9 gyventojus.
Dega namo stogas
Dega namo stogas. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Gruodžio 2-osios vidurdienį Joniškyje, Draugystės gatvėje gaisras kilo daugiabučio namo bute, priklausančiame J.L. Gaisro metu bute buvo likę 4 mažamečiai vaikai. Todėl gavę pranešimą apie gaisrą ir bute likusius vaikus, ugniagesiai, atvykę į įvykio vietą, skubiai įėjo į uždūmintą butą ir išnešė į lauką 4 smarkiai apsinuodijusius mažylius. Nukentėję  šešerių, ketverių, dvejų ir vienerių metų vaikai buvo perduoti greitosios medicinos pagalbos darbuotojams ir išvežti į Joniškio ligoninę. Vėliau vaikai buvo pervežti į Šiaulių ligoninės Vaikų reanimacijos skyrių. Nukentėjusiųjų būklė stabili. Per gaisrą sudegė televizoriaus staliukas, spintelė, aprūko buto sienos, lubos ir baldai. Gaisro priežastis tikslinama.

Penktadienio popietę Alytuje, Žiburio gatvėje, gaisras taip pat kilo daugiabučio koridorinės sistemos namo bute. Atvykus priešgaisrinės apsaugos pajėgoms buvo stipriai uždūminta laiptinė ir pro buto, esančio trečiame aukšte langą, veržėsi liepsna. Ugniagesiai su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėjo į uždūmintą laiptinę ir atlikę žvalgybą koridoriuje rado gulinčius 27 metų moterį ir 4 metukų berniuką. Abu nukentėjusieji buvo išnešti į lauką ir perduoti medikams. Trečią nukentėjusį 4 metukų berniuką išnešė kaimynai. Visi nukentėjusieji buvo išvežti į Alytaus centrinę ligoninę ir paguldyti į Reanimacijos skyrių. Iš uždūmintos laiptinės dar buvo evakuota apie 50 žmonių. Gaisro metu apdegė 25 kv.m kambarys ir jame buvę baldai, aprūko apie 50 kv.m bendro koridoriaus. Įvykio aplinkybės dar aiškinamos.

Penktadienio popietę dar vienas gaisras kilo Raseinių rajono Siručių kaime. Per gaisrą išdegė gyvenamojo namo koridoriaus lubos, apdegė sienos. Gesindamas liepsnas rankas ir veidą apdegė namo šeimininkas. Jį medikai išvežė į ligoninę. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio naktį Kaune, Ašigalio gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Per gaisrą išdegė kambarys, sudegė sofa-lova ir kiti baldai. Iš buto buvo išvestas dūmais apsinuodijęs 26 metų vyras, kurį medikai išvežė į ligoninę. Įvykis taip pat tiriamas.

Šeštadienio vakarą Marijampolėje, R.Juknevičiaus gatvėje, gaisras kilo taip pat daugiabučio namo bute. Per gaisrą apdegė lova ir šalia esantis kilimas. Buto savininką dar iki atvykstant ugniagesiams išvedė laukan kaimynai ir perdavė jį medikams.

Sekmadienio rytą Švenčionių rajono Adutiškio miestelyje gaisras kilo irgi daugiabučio namo bute. Apmalšinę liepsnas ir įėję į uždūmintą butą ugniagesiai ant sudegusios sofos lovos rado stipriai apdegusį 55 metų vyro kūną. Per gaisrą dar išdegė kambarys. Įvykis tiriamas.

Vakar vakare daugelyje šalies vietų kiek neįprastai šiam laikotarpiui žaibavo ir griaudėjo perkūnija. O nuo žaibo iškrovos vakar vakare Rietavo savivaldybės ir Lazdijų rajone kilo 2 gaisrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius