Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas sugriežtino ginklų įgijimo tvarką

Seimas ketvirtadienį priėmė naujos redakcijos Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymą, kuriuo sugriežtinta ginklų įgijimo tvarka.
Ginklas
Ginklas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Seimas

Už naujos redakcijos įstatymą balsavo 73 Seimo nariai, prieš buvo 13, susilaikė 19.

Pagrindinė naujovė, sulaukusi daugiausiai priešpriešos parlamente - nuostata, kad norint įsigyti nedidelės galios šaunamuosius ginklus ir dujinius pistoletus reikėtų gauti leidimus.

Grupė parlamentarų teikė pasiūlymus, kad būtų palikta liberalesnė ligšiolinė ginklų įgijimo tvarka, tačiau jiems nepritarta, patvirtinant griežtesnę įstatymo redakciją,

Projektą inicijavusi Vidaus reikalų ministerija teigė, jog priėmus teikiamą įstatymą pagerės kriminogeninė situacija -sumažės nusikalstamų veikų, daromų panaudojant nedidelės galios šaunamuosius ginklus ir dujinius pistoletus.

Naujos redakcijos Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymas parengtas siekiant į nacionalinę teisę perkelti 2008 metų gegužės 21 dienos Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą dėl ginklų įsigijimo ir laikymo kontrolės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius