-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiemet žvėrys sukelia dvigubai daugiau avarijų

Ekspertai šių metų rudenį ir žiemą fiksuoja daugiau įvykių, kuriuose avarijas sukelia ar automobilius apgadina gyvūnai. Vien šių metų rudenį išmokos už susidūrimus su gyvūnu šoktelėjo 55 proc., o kita gyvūnų padaryta žala padidėjo 2 kartus. Net ir žiemą, kai gyvūnų migracija nėra tokia intensyvi, draudikai bemaž kasdien gauna pranešimų, kuomet eismo avarijų kaltininkai būna žvėrys.
Briedis mieste
Briedis mieste / Kadras iš vaizdo siužeto
Temos: 1 Avarija

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

„Nepaisant intensyvių kelininkų pastangų atitverti kelius miškingose vietovėse, tamsiuoju paros metu į kelius išbėga ir smulkūs gyvūnai – kiškiai, lapės, ir stambūs žvėrys – stirnos, briedžiai, šernai.

Tamsiame slidžiame kelyje net ir mažas žvėrelis gali tapti rimto eismo įvykio priežastimi, kai sužalojami žmonės ir sugadinami automobiliai“, – sakė „PZU Lietuva“ Žalų departamento direktorius Modestas Žilionis.

Jis atkreipia dėmesį, kad šiemet, palyginti su praėjusių metų rudeniu ir žiema, gyvūnai kur kas „drąsesni“, mat dažniau priartėja prie triukšmingų kelių ir patenka po automobilių ratais.

Neretai vairuotoją suglumina bei avariją sukelia situacijos, kai žvėrys tiesiog perbėga kelią prieš pat mašiną ir susidūrimo pavyksta išvengti. Sutrikęs vairuotojas tokiais atvejais gali nesuvaldyti automobilio ir nuslysti nuo kelio.

Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinės taip pat rodo, kad šiemet nuo metų pradžios užvažiavimo ant gyvūno atvejų padaugėjo 2 kartus.

„PZU Lietuva“ Žalų departamento direktorius Modestas Žilionis pabrėžia, kad žiemą itin svarbu neviršyti greičio, o tamsoje būti itin atidiems.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius