Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su mafija sietam vilniečiui moralinės žalos atlyginimo dar teks palaukti

Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) atidėjo sprendimą Manto Petrylos byloje, kurios jis reikalauja kompensacijos už nepelnytą įkalinimą.
M.Petrylai ir jo advokatei teks apsišarvuoti kantrybe.
M.Petrylai ir jo advokatei teks apsišarvuoti kantrybe. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

15min.lt pasakojo, kaip 35 metų M.Petryla, kuriam buvo priteisti 9 tūkst. litų, apeliaciniame teisme siekia didesnės kompensacijos.

Mažiausiai 106 tūkst. litų laukiantis vilnietis pirmadienį tikėjosi išgirsti LAT teisėjų kolegijos sprendimą, tačiau jo teks palaukti. Bylą teks atversti iš naujo, nes teisėjai pasigedo duomenų apie M.Petrylos gautą darbo užmokestį.

Teisėjai paskelbė, kad teks atnaujinti bylos nagrinėjimą iš esmės, ir paskyrė posėdį gegužės 5 dienai.

Priežastis paprasta – teisėjai pasigedo byloje duomenų apie M.Petrylos gautą darbo užmokestį. Tai vienas pagrindinių pareiškėjo motyvų, kodėl jis prašo kompensacijos – kol sėdėjo už grotų, negalėjo dirbti ir gauti algos.

M.Petrylos pavardę teisėsauga ir žiniasklaida jau seniai linksniuoja kaip sostinės Naujosios Vilnios rajone veikusio nusikalstamo „Malyšų“ susivienijimo nario. Tačiau realiai prigriebti šį žmogų pareigūnams yra pavykę vos už vieną vaikišką nusikaltimą – M.Petryla teistas už šaltojo ginklo (peilio) laikymą.

Tuo tarpu ant M.Petrylos kritusių įtarimų sąrašas – įspūdingas: ir dėl vieno nužudymo, ir dėl vieno buvusio ministro namo vagystės, ir dėl amžiaus nusikaltimu tapusio inkasatorių apiplėšimo Salininkuose.

Šioje byloje M.Petryla prašo kompensacijos už tai, kad apvogus ministro namą jam teko nepelnytai praleisti už grotų keturis mėnesius.

Turtinė žala M.Petrylos ieškinyje sudaro tik 6 tūkst. litų, o šimtatūkstantinė kompensacija prašoma kaip neturtinės žalos atlyginimas.

Lietuvai, kaip atsakovei, šioje byloje atstovauja Teisingumo ministerijos, Policijos departamento bei Generalinės prokuratūros atstovai. Atsakovai savo ruožtu mano, jog M.Petrylai priteista per daug, todėl LAT teisėjams siūlo sumažinti kompensaciją iki 5000 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius