Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su pistoletais vilniečius plėšdavusius banditus teismas pasiuntė už grotų

Nuteistieji naktimis atiminėdavo mobiliuosius telefonus ir nešiojamuosius kompiuterius.
Turint ginklą gyventi yra drąsiau, tačiau saugumo tai negarantuoja.
Ginklai naudojami ne tik savigynai. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pirmadienį Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį keturiems plėšikams. Denisas Balašovas (gim. 1989 m.), Jurijus Sitnikovas (gim. 1989 m.), Marekas Michnevičius (gim. 1987 m.) ir Valerijus Lavrentjevas (gim. 1989 m.) pripažinti kaltais dėl apiplėšimo panaudojant šaunamąjį ginklą.Iš vyro grasinant ginklu ir sumušus buvo pagrobtas 200 Lt vertės mobilusis telefonas bei 4000 Lt vertės nešiojamasis kompiuteris.

Teismo atstovo ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Audrio Kutrevičiaus pranešime smulkiai pasakojama, kaip siautėjo nuteistieji.

Plėšė Justiniškėse ir Baltupiuose

Šie keturi vaikinai, veikdami kartu, Justiniškių gatvėje, priešais parduotuvę „Nemuno baldų centras“, 2008 m. sausio 6 d. apie 3 val. panaudodami psichinį smurtą ir grasindami šaunamaisiais ginklais apiplėšė dvi moteris ir pagrobė du mobiliuosius telefonus, kurių vertė – 980 Lt.

Tie patys nuteistieji, veikdami kartu, 2008 m. sausio 16 d. apie 23.50 val. Didlaukio gatvėje apiplėšė vyriškį. Iš vyro grasinant ginklu bei jį sumušus buvo pagrobtas 200 Lt vertės mobilusis telefonas ir 4000 Lt vertės nešiojamasis kompiuteris.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai rado pagrobtus mobiliuosius telefonus bei kompiuterį, todėl nukentėję teisiamųjų neprašė atlyginti žalos.

Pistoletai – į Ginklų fondą

Kratų metu įtariamųjų butuose buvo rasti du ginklai – dujinis pistoletas „Bruni“ ir revolveris „ME 38 Magnum-4R“, kurie buvo panaudoti įvykdant šiuos nusikaltimus.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad nė vienas kaltinamasis nebuvo teistas, kaltinamieji yra jauni, dėl savo veiksmų gailėjosi, tačiau padarė du tyčinius sunkius nusikaltimus. D.Balašovui teismas skyrė 3 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę ją atliekant pataisos namuose, o J.Sitnikovas, M.Michnevičius bei V.Lavrentjevas nuteisti 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmėmis.

Teismo nuosprendžiu abu ginklai buvo konfiskuoti ir perduoti Lietuvos Respublikos ginklų fondui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius