Susišaudymas Vilniaus rajone: du sužeisti, septyni sulaikyti

Du žmonės nukentėjo šeštadienio rytą kaimo turizmo sodyboje Vilniaus rajone kilus konfliktui tarp dviejų jaunuolių grupių. Po incidento areštinėje atsidūrė septyni įtariamieji, iš jų paimti keli pistoletai.
Pistoletas
Pistoletas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kas nutiko kaimo turizmo sodyboje Vilniaus pakraštyje (pasak pareigūnų, sodyba nuo Karoliniškių mikrorajono nutolusi apie 10 km), kol kas iki galo nežinoma. Incidentas tarp dviejų jaunuolių grupių įvyko apie 10 val. ryto.

„Kol kas turime tik labai pirminę informaciją, kuri dar gali būti ir ne visai tiksli. Faktas tas, kad viena jaunuolių grupė kaimo turizmo sodyboje ilsėjosi. Atėjo kita grupė, kilo konfliktas, nuaidėjo šūviai. Iš kelių ginklų šaudyta, kiek šūvių paleista, dar negaliu pasakyti. Po incidento du žmonės su šautinėmis žaizdomis pristatyti į ligoninę, septyni pristatyti į policijos komisariatą“, – 15min.lt žurnalistui sakė Vilniaus r. policijos komisariato viršininko pavaduotojas Jonas Šafranavičius.

Pasak pareigūno, ko nepasidalijo dvi jaunuolių grupės, irgi kol kas nežinoma.

Policijos rankose po incidento atsidūrė keli ginklai. Pirminiais duomenimis, vienas policijos paimtas pistoletas yra dujinis, kitas – kovinis.

Policijos pareigūnai taip pat kol kas nieko negali pasakyti ir apie nukentėjusių sveikatos būklę. Pirminiais duomenimis, vienas į ligoninę pristatytas jaunuolis buvo operuojamas.

Policija konflikte dalyvavusių jaunuolių dar nespėjo apklausti, tačiau kai kurie jų pareigūnams jau tvirtina, kad niekam pretenzijų neturi. Esą kilo „konfliktėlis“, bet jį galima išspręsti ir be policijos pagalbos. Pareigūnų tokios kalbos neįtikino. Šeštadienį apie pietus buvo planuojama, kad ikiteisminis tyrimas bus pradėtas dėl pasikėsinimo nužudyti.

Papildyta: Policijos departamentas informuoja, kad incidentas kaimo turizmo sodyboje Užlandžių kaime įvyko apie 9.10 val.

„Grupė asmenų beisbolo lazdomis ir nenustatytais ginklais sužalojo R.G. (gim. 1983 m.) (šautinės žaizdos petyje ir kojoje) ir D.K. (gim. 1982 m.) (šautinės žaizdos petyje ir kojose), kurie paguldyti į ligoninę. Įtariamieji V.V. (gim. 1986 m.), D.P. (gim. 1977 m.), A.K. (gim. 1974 m.), J.L. (gim. 1983 m.), S.R. (gim. 1980 m.), A.S. (gim. 1984 m.) ir neblaivus (1,17 prom. alkoholio) G.S. (gim. 1967 m.) uždaryti į areštinę. Įvykio vietoje rasti bei paimti dujinis pistoletas ir pistoletas „PM“,- rašoma policijos pranešime.

Gal buvote netoli įvykio vietos? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos iš įvykio vietos? Pasidalinkite vaizdais su kitais 15min.lt skaitytojais. Viską siųskite adresu: 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius