Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nubaudė vairuotoją, kuriam nustatytos 4,52 promilių girtumas

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, išnagrinėjęs D.J.K. (g. 1942 m.) administracinio teisės pažeidimo bylą, pažeidėjui už automobilio vairavimą neblaiviam, kai nustatomas sunkus neblaivumo laipsnis, skyrė 2 tūkst. litų baudą ir atėmė teisę vairuoti transporto priemones 2 metams.
Alkoholio matuoklis
Alkoholio matuoklis / Martyno Vidzbelio/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Teismas
D.J.K. policijos pareigūnai administracinio teisės pažeidimo protokolą surašė už tai, kad 2010 metų liepos 3-ąją apie 2.45 val. Topolių gatvėje, Šventojoje, vairavo automobilį „Skoda Octavia“ neblaivus (4,52 prom.), teigiama pranešime spaudai.
 
Teismo posėdyje jis pripažino, kad buvo už automobilio vairo neblaivus, teigė negalįs pasakyti, ar aikštelėje nors kiek vairavo automobilį. Vyriškio teigimu, tą dieną jis susipyko su žmona, todėl prisigėrė, automobilyje jis miegojo.
 
Policininkų tarnybininkuose pranešimuose nurodyta, jog tą naktį jie pastebėjo įtartinai manevruojantį automobilį „Skoda Oktavija“. Sustabdžius automobilį,į nuo vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas, kalba buvo nerišli, judesiai nekoordinuoti. Policininkams patikrinus alkotesteriu, vairuotojui buvo nustatytas 4,52 prom. neblaivumas.
 
Skirdamas nuobaudą, teismas atsižvelgė, kad administracinį teisės pažeidimą padarė asmuo, kuriam yra daugiau kaip 65 metai, o tai, anot Administracinių teisės pažeidimų kodekso 31 str., turi būti pripažįstama kaip lengvinanti aplinkybė. Be to, pažeidėjas anksčiau už Kelių eismo taisyklių pažeidimus baustas nebuvo.
 
Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK) už transporto priemonių vairavimą, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas vidutinis (nuo 1,51 iki 2,5 promilės) arba sunkus (nuo 2,51 promilės ir daugiau), užtraukia baudą nuo 2 tūkst. iki 3 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones nuo 2 iki 3 metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius