Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai: per du sprogimus savaitgalį nukentėjo septyni žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias 3 savaitgalio paras šalyje kilo 75 gaisrai. Laimė, aukų juose pavyko išvengti, tačiau dviejų sprogimų metu nukentėjo net 7 gyventojai.
Išdužęs buto langas
Išdužęs buto langas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienį apie 19 val. Ukmergėje, Žiedo gatvėje esančiame garaže, virinant automobilio BMW duslintuvą, įvyko sprogimas. Jo metu veidą apdegęs 40-metis vyriškis buvo išvežtas į ligoninę, o dar 3 garaže buvę vyrai nukentėjo nesmarkiai ir po medikų apžiūros buvo paleisti gydytis į namus. Po sprogimo apdegė galinė automobilio kėbulo dalis, įgriuvo garažo perdengimas, apgriuvusi gretimo garažo siena apgadino viduje stovėjusį automobilį Audi A8. Įvykio aplinkybės aiškinamos.

Dar vienas sprogimas dėl dujų nuotėkio sekmadienį apie 11 val. nugriaudėjo Vilniuje, Salininkuose, Pupinės gatvės daugiabučio namo virtuvėje. Sprogimo metu kojas apdegė 12 metų mergaitė, mažiau nukentėjo 3-ejų metukų berniukas ir 68-erių metų vaikų močiutė. Sprogimas išdaužė virtuvės langus, tačiau gaisro nesukėlė.

Keturis gaisrus sukėlė penktadienį siautėję žaibai. Apie 18 val. Pagėgių savivaldybėje, Mociškių kaime, užsiliepsnojo ūkinis pastatas, susidedantis iš medinės malkinės, daržinės ir dviejų mūrinių tvartų. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas, sudegė tvarto perdengimas, apie 40 kub. m malkų, 10 tonų šieno, namų apyvokos daiktai. Nuo karščio apsilydė šalia stovinčio gyvenamojo namo plastikinės lentelės, dviejų traktorių stiklai ir žibintai, melžimo aparatas.

Apie 18.15 val. Utenos rajone, Bikelių kaime, nuo žaibo iškrovos užsidegė individualus gyvenamasis namas. Per gaisrą sudegė pastato stogas, dalis perdengimo ir namo sienos, sudegė pastato apdailos dailylentės. Laimė, ugniagesiams pavyko išgelbėti šalia stovintį ūkinį pastatą.

Apie 22.15 val. Molėtų rajone, Ščiurio viensėdyje, ugnis nuniokojo elektros pastotę, o apie 23.30 val. Anykščių rajone, Šerių kaime, žaibas sudegino daugiabučio namo elektros skydinę.

Šeštadienį apie 12 val. ugniagesiai gavo pranešimą apie gaisrą Laisvės alėjoje esančiame Kauno valstybiniame dramos teatre. Gaisro metu sudegė teatro didžiosios salės rekonstruojamoje dalyje scenos bokšto avarinio išėjimo durys 4-ame aukšte. Gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Laimė, žmonės nenukentėjo.

Be gaisrų gesinimo per savaitgalį ugniagesiai dar atliko 94 kitus gelbėjimo darbus, iš jų net 42 kartus jiems teko vykti šalinti nuo kelių ar pastatų vėtros nuverstų medžių. Gelbėjimo darbų metu ugniagesiai išgelbėjo ir 5 nukentėjusius žmones, daugiausia autoįvykių metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius