Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai: praėjusią parą Lietuvoje nuskendo mažiausiai penki žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 24 gaisrus, kuriuose žmonių aukų ir traumų pavyko išvengti, bei atliko 24 kitus gelbėjimo darbus, kurių metu išgelbėjo 4 autoįvykių metu nukentėjusius piliečius ir ištraukė net 4 skenduolius. Dar vieną nuskendusią merginą dar iki ugniagesių atvykimo ištraukė gyventojai.
Vilniuje, prie Žvėryno tilto, ištrauktas skenduolis
Ugniagesiai gelbėtojai / 15min.lt nuotr.

Ankstų pirmadienio rytmetį apie 6.05 val. iš policijos budėtojo gautas pranešimas, kad Kupiškio rajone, Miškonių kaime, Šetekšnos upėje gali būti nuskendęs žmogus. Nelaimės vietoje atlikę paiešką, ugniagesiai už 4 m nuo kranto, 3 m gylyje surado 50-mečio vyriškio kūną.

Vilniaus rajone, Laibiškių kaimo tvenkinyje, apie 15 m nuo kranto, 5 m gelmėje, Vilniaus ugniagesių narai aptiko ir perdavė policijos pareigūnams nuskendusio 46-erių metų vyro kūną.

Popietę Šiaulių rajone, prie Pakumulšių kaimo, Taikos ežere, 2,5 m gylyje, apie 10 m nuo kranto buvo rastas nuskendęs 37-erių metų vyriškis, o vakare Kėdainių rajone, iš Šlapaberžės kaimo tvenkinio ugniagesiai ištraukė dar vieną paskendusį 64-erių metų vyrą ir perdavė jį policijos pareigūnams.

Apie 20.45 val. ugniagesiai gavo pranešimą, jog Klaipėdos rajone, Gargždų karjere, skęsta mergina. Jiems atskubėjus į nelaimės vietą, skendusią merginą iš vandens jau buvo ištraukę pro šalį ėję vyrai. Įvykio vietoje ugniagesiai padėjo medikams atlikti nukentėjusiajai dirbtinį kvėpavimą, deja, žmogaus gyvybės išgelbėti nepavyko.

Šiemet vien tik ugniagesiai jau ištraukė 98 skenduolius, 51 iš jų – per šią dar neįpusėjusią vasarą. Gal ši kraupi statistika įspės gyventojus atsargiau elgtis prie vandens telkinių ir apie vandenyje tykančius pavojus.

Apie 14.30 val. gaisras kilo Vilniaus rajone, Kapitulčiznos kaime stovinčiame ūkiniame pastate. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira ugnimi, buvo kilęs gaisro pavojus ir šalia esantiems 2 gyvenamiesiems namams ir malkinei. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas, viduje buvęs šienas ir malkos. Laimė, aplinkinius pastatus ugniagesiams pavyko išsaugoti.

Apie 13.10 val. Jurbarko rajone, Ridelkalnio kaime, užsiliepsnojo dar vienas ūkinis pastatas. Per gaisrą nudegė stogas, sudegė medinės sienos, apie 4 kub. m malkų, viduje buvę įrankiai, garažas bei čia buvę namų apyvokos daiktai. Šių gaisrų aplinkybės aiškinamos.

Naktį iš pirmadienio į antradienį apie 1.30 val. gaisras kilo Vilniuje, Žirmūnų gatvės daugiabučiame name. Gaisro metu bendrabučio trečiame ir ketvirtame aukštuose, bendro naudojimo balkonuose, sudegė įvairūs sendaikčiai. Laimė, namo gyventojai nenukentėjo. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius