Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už pasikėsinimą nužudyti keturis asmenis Gargžduose – 9 metai pataisos namuose

Praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teismas antrą kartą skelbė apkaltinamąjį nuosprendį pasikėsinimo nužudyti byloje: Lietuvos apeliaciniam teismui patenkinus Klaipėdos apygardos prokuroro skundą ir grąžinus bylą nagrinėti tam pačiam teismui iš naujo, vienas iš kaltinamųjų nuteistas pagal prokuroro inkriminuotą kaltinimą – už pasikėsinimą nužudyti bei neteisėtą šaudmenų laikymą.

Klaipėdos apygardos prokuratūros pranešime spaudai teigiama, kad pataisos namuose jis turės praleisti 9 metus, o už nežymų  sveikos sutrikdymą kaltintas jo bendras nuteistas vienerių metų laisvės apribojimo bausme.

2009 m. liepos 19 d. Gargžduose prie kultūros namų įvykęs konfliktas tarp grupės nuo alkoholio apsvaigusių jaunuolių baigėsi muštynėmis bei pistoleto šūviais: 26 m. Klaipėdos rajono gyventojas M. Ž. buvo kaltinamas pasikėsinęs nužudyti keturis nukentėjusiuosius, t.y. iš šratinio revolverio juos sunkiai sužalojęs, o jo bendras 24 m. A. V. buvo kaltinamas vienam iš nukentėjusiųjų nesunkiai sutrikdęs sveikatą. M.Ž. taip pat buvo pateikti kaltinimai ir dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis.

Klaipėdos apygardos teismas savo 2010 m. gruodžio 8 d. nuosprendžiu kaltinimą iš pasikėsinimo nužudyti perkvalifikavo į sunkų sveikatos sutrikdymą ir už tai M. Ž. skyrė 7 metų laisvės atėmimo bausmę, o A. V. už nežymiai sutrikdytą sveikatą atsipirko 10 parų areštu.  Be to, teismas M.Ž.  dėl neteisėto šaudmenų laikymo išteisino.
 
Nesutikdamas su tokiu nuosprendžiu, Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius  jį apskundė apeliacine tvarka, prašydamas kaltinimą kvalifikuoti kaip pasikėsinimą nužudyti bei nuteisti kaltinamąjį ir dėl šaudmenų laikymo.

Lietuvos apeliacinis teismas 2011 m. birželio 22 d. nutartimi prokuroro skundą patenkino visiškai ir pripažinęs, kad teismas, sušvelninęs kaltinimus, buvo šališkas, bylą iš naujo grąžino nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Lygiai po metų, t.y. šių metų birželio 22 d. Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs bylą, priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir už pasikėsinimą nužudyti bei neteisėtą disponavimą šaudmenimis M. Ž. skyrė subendrintą 9 metų laisvės atėmimo bausmę, o A. V. už nežymų sveikatos sutrikdymą nuteisė vienerių metų laisvės apribojimo bausme bei paskyrė neatlygintinai atidirbti 60 valandų sveikatos ar globos ir rūpybos įstaigose.
 
Teismo sprendimu M. Ž. priteista atlyginti Valstybinei ligonių kasai bei „Sodrai“ padarytą žalą (per 15 tūkst. litų) bei daugiau nei 125 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos nukentėjusiesiems.

Teismo sprendimas neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius