Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus centre pareigūnams pavyko sulaikyti plėšimu įtariamą jaunuolį

Pirmadienio vakarą Lietuvos viešosios policijos rinktinės „Vytis" pareigūnai atvyko patikrinti Portugalijos Respublikos ambasados, įsikūrusios Gedimino pr. Patikrinus objektą, į pareigūnus kreipėsi vyriškis, kuris pareiškė, kad prie Totorių gatvėje esančio prekybos centro jis ir jo draugas ką tik buvo sumušti bei iš jų pagrobta rankinė su dokumentais. Nukentėjusieji nurodė pareigūnams, kur nubėgo užpuolikų grupė.
Antrankiai
Antrankiai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, pareigūnai nubėgę į gretą esantį kiemą, pamatė jaunuolių grupę, kuri pastebėjusi pareigūnus, puolė bėgti į skirtingas puses.

Patruliams pavyko sulaikyti vieną jaunuolį (gim. 1991 m.), kiti pabėgo. Nukentėjusieji atpažino jaunuolį, todėl jis pristatytas į sostinės 3-iąjį policijos komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo, jaunuolis uždarytas į areštinę. Pareigūnai ieško kitų įtariamųjų, dalyvavusių plėšime.

Per apiplėšimą vienas iš vyrų gavo buteliu per galvą, kitam buvo praskeltas antakis. Nukentėjusieji jautėsi blogai, todėl pareigūnai iškvietė medikus, kurie juos pristatė į ligoninę.

Grįžę į įvykio vietą ir ją atidžiai apžiūrėję, pareigūnai aptiko ir pagrobtą rankinę su visais dokumentais. Ji bus grąžinta nukentėjusiems asmenims.

Policija yra pasirengusi nedelsdama reaguoti į gyventojų saugumui iškilusius naujus iššūkius, tačiau, atsižvelgdama į nelengvą šalies gyventojų socialinės raidos laikotarpį, norėtų atkreipti žmonių dėmesį į savisaugos būtinumą. Atkreiptinas tėvų dėmesys į nepilnamečių šeimos narių patiriamą riziką būnant viešose vietose tamsiuoju paros laiku. Vaikų saugumas beveik visiškai priklauso nuo suaugusiųjų rūpesčio, kontrolės ir atsakomybės.

Per 2 šių metų mėnesius šalyje užregistruoti 709 plėšimai, arba 1,7 proc. mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį (721).  Ištirtos 223 nusikalstamos veikos, arba 31,5 proc. (pernai ištirta 37,6 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius