Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policiją pribloškė naujo narkotikų platinimo punkto adresas: Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro patalpos

Sostinės policija skelbia, kad Vilniuje naikinami narkotikų platinimo tinklai.
Operos ir baleto teatras
Operos ir baleto teatras sostinės J.Lelevelio gatvėje / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ketvirtadienio popietę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai pranešė, kad 2013 m. spalio ir lapkričio mėnesiais Vilniaus apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai vykdė tikslines policines priemones, atskleisdami ir naikindami sostinėje veikusius narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimo tinklus, iš kurių narkotikai pasiekdavo Vilniaus miesto gatves.

Siekdami mažinti narkotikų, kuriais dažniausiai piktnaudžiauja jaunimas, pasiūlą, pareigūnai nuolat renka tokio pobūdžio žvalgybinę informaciją.

Surinkę pakankamai duomenų, spalio pabaigoje ir lapkričio pradžioje pareigūnai organizavo ir vykdė tikslines policines operacijas, kurių metu buvo siekiama iš apyvartos pašalinti „žolę“ – kanapes ir jų dalis, sintetiniais kanabinoidais supurkštus tabako gaminius, „ecstasy“ tabletes, amfetaminą bei mėgėjų „stebuklingais“ vadinamus, psichoaktyviu poveikiu pasižyminčius grybus.

Buvo sulaikyti 8 asmenys, išimti įvairių rūšių narkotikai, kaip ir buvo tikėtasi, tai marihuana – kanapės, „ecstasy“ tabletės, amfetaminas ir kita. 

Ypač pareigūnus nustebino žvalgybinės informacijos dėl narkotinių medžiagų platinimo grandinės tikrinimo metu paaiškėjęs faktas, kad vienas iš aktyviai narkotikus platinusių „taškų“ buvo įsikūręs pačioje sostinės širdyje, Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui priklausančiose patalpose J.Lelevelio g. 4. 

Pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR Baudžiamojo kodekso 260 straipsnį, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Darbas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius